2024.10.09. 17:46:42 4379 177

Méz – legyen mindig a konyhában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méz nemcsak finom és természetes édesítőszer, hanem számos egészségügyi előnye is ismert. Az ókortól kezdve az emberek használták különféle betegségek kezelésére, és napjainkban is népszerű alapanyaga a természetes gyógymódoknak. Nem véletlenül nevezik folyékony aranynak.

Méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz

A legnépszerűbb fajtái közé tartozik például az akácméz, az erdei méz, a hársméz, a repceméz, a napraforgóméz és a levendulaméz. A méz fajtáját az határozza meg, hogy milyen virágok nektárjából készül. Rengeteg természetes összetevőt tartalmaz, fő alkotóelemei a különféle cukrok, például a glükóz és a fruktóz, amelyek energiát adnak. Tartalmaz vitaminokat (B1, B2, B6, C), ásványi anyagokat (kalcium, kálium, vas, magnézium), antioxidánsokat, aminosavakat és enzimeket is. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is rendkívül kedvelt. Érdemes tehát ezt az igencsak gazdag összetevőjű természeti kincset rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe, de mindig ügyeljünk arra, hogy tiszta, természetes mézet válasszunk a maximális hatékonyság érdekében.

Ezért legyen mindig egy csupor méz az asztalon

Gyógyír a torokfájásra és köhögésre: nyugtató hatása miatt csökkenti a köhögést és a torok irritációját. Egy kanál méz önmagában vagy citrommal keverve kiváló köhögéscsillapító, így nem véletlen, hogy gyakran megtaláljuk köhögés elleni szirupokban.

Természetes energiabomba: gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek azonnal energiával látják el szervezetünket. Ez különösen hasznos lehet sportolók vagy nehéz fizikai munkát végzők számára, de akár egy fárasztó nap során is segíthet gyorsan feltöltődni.

Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású: különösen a manuka méz ismert erős gyulladáscsökkentő hatásáról, amely segíthet sebek kezelésében és a fertőzések megelőzésében. Helyileg alkalmazva gyorsíthatja a sebgyógyulást, és enyhítheti a bőrirritációt.

Támogatja az immunrendszert: különféle antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek segítik az immunrendszer erősítését. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szervezet védekezőképességének növeléséhez, különösen a hidegebb hónapokban.

Javítja az emésztést: természetes probiotikumokat tartalmaz, amelyek támogatják a bélflóra egészségét. Egy teáskanál méz éhgyomorra fogyasztva segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, például puffadás vagy székrekedés esetén. Emellett a méz enyhe hashajtó hatású is lehet, amely elősegíti a normál bélműködést.

Stabilizálja a vércukorszintet: bár a méz is cukor, összetett cukrokból áll, így lassabban szívódik fel a szervezetben, mint a finomított cukor. Ez segíthet stabilizálni a vércukorszintet, és elkerülni a hirtelen vércukorszint ingadozást. Persze mértékkel kell fogyasztani, különösen cukorbetegek esetén.

Allergiás tüneteket enyhítésére is kiváló lehet: bár még további kutatások szükségesek ezen a területen, sokan úgy vélik, hogy a helyi méz fogyasztása segíthet az allergiás tünetek enyhítésében. Az elmélet szerint a méz kis mennyiségben tartalmazhatja a környezetből származó polleneket, amelyek rendszeres fogyasztása révén csökkenthető az allergiás reakciók súlyossága.

Hidratálja és táplálja a bőrt: a mézet nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is érdemes használni. Kiváló természetes hidratáló és tápláló szer, amely segít a bőr puhaságának és rugalmasságának megőrzésében. Gyakran megtalálható különböző kozmetikai termékekben, például arcpakolásokban vagy testápolókban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...