2021.07.12. 08:30:22 9510 273

Meseszép titkok Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a strandszezon. A világ összes vízpartjáról érkező szebbnél szebb képek tarkítják az internet közösségi oldalait. Élvezettel nézegetjük ismerőseink utazási élményeit, és (ha még nem indultunk el nyaralni) lélekben már készülünk a saját kalandjainkra is. Azonban nem mindenki szereti a mások által oly’ közkedvelt üdülőhelyeket. Vannak, akik inkább elbújnának ilyenkor a világ elől. Nekik is szeretnénk segíteni a válogatásunkkal. Illetve nincs kizárva, hogy ha valaki már nem érzi olyan jól magát egy strandon, akkor most kedvet kap egy kis mesebeli világot látni egy-egy eldugott magyarországi csodás zugban.

Tihany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tihany

A sajkodi teaház Tihanyban, az erdő mélyén lapul. Ez a szombaton és vasárnap nyitva tartó kis kávézó-cukrászda valószínűleg a balaton legexkluzívabb pihenőhelye. Nem sokan tudnak róla, és az itteni teát bizony ki is kell érdemelni. Ugyanis erre a helyre gyalogosan, egy kellemes túra után tud megérkezni a vendég. Pihegve leülni a teraszra a lombok közé egy isteni tea mellett megcsodálni a panorámát. Ki az, aki belevág? Megéri!

Veszprémvölgy egy nem olyan rég felújított és rendbe hozott terület, amely hazánkba varázsolja az ausztriai hangulatot. 2,3 kilométeres séta közben a Séd-patak mentén a domb oldalában találkozhatunk fehérre meszelt házzal, felújított romokkal. Közben megpihenhetünk kis padokon, megcsodálhatjuk a szobrokat és változatos virágokat. Közben biztosan belebotlunk a Fricska Bisztróba, illetve a Hotel Historia Malomkertbe is. Ezeket se hagyjuk ki.

A Bory-vár története egyedülálló az országunkban. Székesfehérvár mellett találjuk a Bory Jenő által megálmodott és felépített csodás épületet. A szobrász, építész néhány munkással éveken keresztül dolgozott rajta és szépítgette. Hét tornya van, melyek magassága 30 méter a kazamatától a kilátóig. Százoszlopos udvarát a történelmi hősök változatos szobrai díszítik.

Harta az a hely, ahol egy kicsit megáll az idő. Ez a Duna menti sváb nagyközség a tőzsgyökeres budapestieket is azonnal leveszi a lábáról. Ellenállhatatlan! Itt nem csak sok szépséggel, de rengeteg jósággal is találkozhatunk. A kedves szomszédok levendulával, petrezselyemmel és karalábéval lepnek meg, amikor reggel a kilincsen találsz egy csomagot. Itt mindenki szorgosan rendben tart mindent. Egyedül készítik a kolbászt, és a paprika is isteni egy kis házi pálinka mellett. Harapni lehet a friss levegőt. Idilli romantika és harmónia lengi körül a takaros házakat. Itt mindenki mosolyog és nagyon jól érzi magát. Ha igazán fel szeretnél töltődni, ne hagyd ki.

Aki a víz helyett inkább a túrázás szerelmese, látogassa meg az Óbányai-völgyet. Mesébe illő zugok a Mecsekben. A Kelet-Mecsek békebeli helyszíne is igazi időutazás. A faluba látogató rengeteg túraútvonal között választhat. Az elszánt vándor itt találja a Csepegő-sziklát, a Cigány-hegi kilátóról körbekémlelhet, útba esik a Ferde-vízesés, amely igazán bűbájos látvány. Találunk még itt valódi indián totemoszlopot is. Az első magyarországi indián törzset 1931-ben alapította Baktay Ervin orientalista. Az ő hagyományit vitte tovább Cseh Tamás.

Végül, de nem utolsósorban Szálka, az ország egyik legszebb tava,hogy azért ne maradjon ki a fürdés sem. Itt békésen megfér egymás mellett a strandoló és a horgász. A tóban ezeken kívül vízibiciklizni, kajakozni és csónakázni is lehet. Egy kis zsákfalu háborítatlan természettel körülölelve terül el a nagy tó mellett. Hegyek, szőlőtőkék, csend és nyugalom. Itt minden szív biztosan békére talál.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...