2021.08.06. 08:35:50 9632 261

Méregtelenítés - valós segítség a testnek vagy mese habbal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méregtelenítés egyidőben nagy divatnak örvendett, majd azt állították, hogy a szervezet saját szerveivel képes magát méregteleníteni, és a többi mind hülyeség. Hol az igazság? Van középút? Van értelme támogatni a testünket méregtelenítő teákkal, étrendekkel, praktikákkal?

Léböjt kúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Léböjt kúra

A méregtelenítés és a tisztítókúra lényege a salakanyagok, méreganyagok eltávolítása a szervezetből. Tehát kiűzni, ami rossz, hogy energikusabbak, élettel telibbek, egészségesebbek vagy épp vékonyabbak legyünk. Az emberi testben az oda nem való anyagok kiválasztását elvégzi a máj és a vese, és ki is juttatják ezeket a vizelettel, a széklettel, az izzadsággal. Az egészséges embernek tehát nincs szüksége böjt kúrákra, méregtelenítő szerekre, sokkal inkább a szervei egészséges működését támogató étkezésre.

Ne kúraszerűen méregteleníts!

A méreganyagok és a zsír lebontását a májunk végzi, elsősorban azzal támogathatjuk a működését, ha eleve kevesebb méreganyagot és felesleges zsírt viszünk be. Az ízfokozók elhagyása, az olajban sült ételek hosszútávú mellőzése például jóval hatékonyabb változást hozhat, mint egy méregtelenítésnek kikiáltott folyamat. A vesénknek pedig sok-sok tiszta vízre van szükség, tehát ilyen szempontból még a léböjtkúra be is válhatna – ha ez azt jelentené, hogy életvitelszerűen eleget iszunk. A helyes táplálkozás mellett.

Mégis van értelme?

Amennyiben rendszeresen eszünk nehéz, zsíros, fűszeres ételeket, fogyasztunk alkoholt, akkor valóban érdemes néha egy célzott, megfelelő rosttal és vitaminnal ellátott pár hetes pihenőt adni a testünknek. Persze még jobb, ha életmódot váltunk. Szintén lehet értelme a tisztítókúrának akkor, ha lelkileg van szükségünk rá, ha a megtisztulás folyamatát látjuk benne, és meditatív hangulatban éljük meg, felszámolva magunkban a felgyülemlett stressz egy részét. De azért nem árt óvatosnak lenni.

Többet árthat, mint használna

Az emésztőrendszerünkben minden nap fontos munkát végző mikroorganizmusok a rostokból táplálkoznak, ezért, ha nincs elég rost a bevitt ételekben, könnyen okozhatunk bélproblémákat magunknak. Emellett az egyoldalú étkezéssel hiánybetegségek is kialakulhatnak. Gyerekeknek, várandós és szoptatós anyukáknak tilos tisztítókúrába fogni a fentiek miatt, és a magas vérnyomásban, cukorbetegségben, szív-, és érrendszeri problémákban érintett személyek is veszélyeztetettnek számítanak a kockázatokat illetően. A tápanyagok hiánya pedig egészséges embernél is okozhat hirtelen rosszullétet!

Forrás: Webbeteg

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...