2020.01.16. 16:24:43 12307 335

Mennyi a minimum? Edzünk napi szinten szakértői ajánlások szerint!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A modern életforma rengeteget változást hozott szervezetünk számára, amelyek miatt testi és lelki szinten káros hatásokat is elszenvedünk. Az ülőmunka megrövidítheti az élethosszt és növelheti a metabolikus problémák kockázatát. Mit tehetünk ezek ellensúlyozására?

Mozgás mindennap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozgás mindennap

Lehetőség szerint minimalizáljuk az üléssel töltött órák számát, a kutatók szerint ezzel nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében. Általános célként legkevesebb napi 30 percnyi mérsékelt testmozgás javasolt minden egészséges felnőtt ember számára.

Milyen napi edzés ajánlott felnőtteknek?

Aerob tevékenységek:

Az úszás és a séta mérsékelt intenzitású tevékenységnek számít, míg a futás és az aerobik erőteljesebb mozgásformák. A szakértők szerint előbbiből 150 percnyit, míg utóbbiból 75 percet érdemes végezni egy hét alatt. Természetesen ezt lehetőség szerint egységesen osszuk el, hogy minden napra jusson valamennyi edzés. A mozgással töltött percek összeadódnak, és a pozitív eredmény nem marad el.

Erősítő edzés:

Érdemes heti kétszer átmozgatnunk és erősítenünk fő izomcsoportjainkat, ehhez használhatunk erőgépeket, súlyzókat, de részt vehetünk saját testsúlyos edzéseken is. A kalandvágyóbbak evezhetnek vagy mászhatnak sziklát is.

Az erősítő edzés során minden egyes gyakorlatot kb. 12-15 ismétléssel végezzünk el, a súlyellenállást pedig akkor növeljük, amikor nem érezzük kihívásnak a gyakorlatokat a szokott súllyal.

A fenti a minimum, ha fogyni szeretnél így folytasd

Amennyiben súlycsökkentés a célunk, akkor a fent ajánlottaknál többet kell edzenünk, és további egészségügyi előnyöket érhetünk el legalább 300 percnyire növelt edzésidővel.

Ha nem fér bele fél óra séta a napunkba, akkor próbáljunk meg 5 perc mozgás belecsempészni, hogy lassacskán beépülhessen az életmódunkba. Bármennyi fizikai tevékenység is többet ér, mint a semennyi! Legyél ebben is tudatos.

Kezdd kicsiben, és válts fokozatosan életmódot>>

A fenti összefoglalót a Mayo klinika ajánlása szerint állítottuk össze.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...