2017.11.21. 17:25:29 14181 418

Mennyei gyors tészta gombával, paradicsommal és csirkével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tésztaételek rendkívül sokoldalúak, gyorsan el lehet őket készíteni, szinte elronthatatlanok, és mindenki szereti őket - legalábbis biztosan lehet olyan változatot találni, amit szeretünk. Ez a mennyei finomság jól variálható, így akár már ma elkészítheted a saját verziódat!

Paradicsomos, gombás, csirkés tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsomos, gombás, csirkés tészta

Nyakunkon az ünnepek, egyre inkább halmozódnak a feladatok minden fronton, az ember lánya épp csak keresztül verekszi magát a napi hacacárén, nem hogy még azzal is foglalkozzon tervszerűen, hogy mit egyen a család. Na persze nem mindenhol van ez így, de azért valljuk be, találkoztunk már ezzel az érzéssel. Ilyenkor tényleg semmi értelme öt fogásos vacsorákat tervezgetni, de még hármat sem, a legegyszerűbb ételeknek az elcsigázott ember éppúgy tud örülni, mint valami bonyolult menüsornak. Hacsaknem még jobban! Egy olasz ihletésű „gyorskaja” például nagyon jó választás szokott lenni egy igen fárasztó nap végén.

Gyors tészta, ahogy Anna készíti

Ami szükséges hozzá

  • 150-200 g csirkemell fejenként
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 2-3 fej gomba
  • 1-2 fej fokhagyma
  • fűszerek, úgymint: tarkabors, bazsalikom, kakukkfű, só
  • 4-5 evőkanál főzőtejszín
  • olaj
  • tészta (spagetti vagy penne)

Összeállítás

A csirkemellet apróra kockázzuk, az olajat felhevítjük egy magasabb falú serpenyőben, majd mehet bele a hús. Pirítjuk, menet közben a késpengével szétlapogatott foghagymát rákotorjuk, sózzuk, a fűszereket is rászórjuk, lefedjük, majd hagyjuk, hogy levet eresszen. Összerottyantjuk, ha szükséges, pici meleg vízzel pótoljuk a folyadékot.

15-20 perc után a fedőt levesszük, az aprított gombát és a szintén felaprított paradicsomot rászórjuk, megvárjuk, amíg a paradicsom héja leválik, levesszük a hőfokot, majd ráöntjük a tejszínt. Átmelegítjük, és késznek nyilvánítjuk.

Eközben a tésztánkat a jól ismert módon megfőzzük, tányérra tesszük és kanalazunk rá a finom csirkéből. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tippek

Ha nincs otthon koktélparadicsom, gyakorlatilag bármilyen megoldás jó. 2-3 nagyobb paradicsom – függően a főzendő mennyiségtől – elegendő. Ha semmilyen paradicsom nincs otthon, a konzerv is jó, vagy akár némi paradicsom-sűrítmény.

Elfogyott a foghagyma? Az igazi – és valljuk be, kényelmes – háziasszony tart a mélyhűtőjében apróra vágott mirelit foghagymát vagy szárított változatot. Igen jó megoldás, amikor a feje tetejére áll a világ körülöttünk, ráadásul a pucolással sem kell bajlódni...

Főzőtejszín helyett használhatunk tejfölt is, ha éppen az van otthon. Nyilván kicsit más lesz az ízvilága, de a végeredmény ugyanaz marad: nagyon jót eszik a család.

Víz helyett fehér borral is felengedhetjük a húst, ad neki egy nagyon pici ravaszságot.

Ne feledkezz el receptjátékunkról sem!

1.000.000 Ft-os nyereménynövelés sorsolunk ki azok között, akik elküldik nekünk kedvenc karácsonyi receptjüket a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre. A játék szabályait itt olvashatod>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?