2024.03.21. 17:48:44 7805 261

Melyik szobanövény kerülhet ki tavasszal a lakásból a szabadba?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz beköszöntével sok virágrajongót csábít arra az időjárás, hogy szobanövényeit kivigye a szabadba, ahol friss levegőn és napfényben növekedhetnek tovább. Azonban nem minden növény alkalmas erre a váltásra, ezért fontos tudni, melyiket lehet biztonságosan kint hagyni. Íme néhány olyan szobakedvenc, amely örömmel fogadja a kertben való tartózkodást.

Ciklámen Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ciklámen Fotó:123rf.com

Ciklámen: A ciklámen egy színpompás, henger alakú gumót növesztő növény, amely a tavaszi hónapokban virágzik. Könnyedén átültethető kerti cserépbe vagy akár közvetlenül a földbe, ahol árnyékos, de világos részre helyezve tovább virágozhat.

Geránium (Gólyaorr): Ezek a virágok színesek és könnyen gondozhatók, és számos fajtájuk létezik, beleértve az illatos levendula vagy a rózsaillatú változatokat is. Tavasszal a szabadba kitett gerániumok szépen növekednek, virágoznak.

Petúnia: A petúniák ideálisak a tavaszi kerti dekorációhoz. Ezek a virágok színesek és tarkák, és nagyszerűen mutatnak kerti edényekben vagy akár a virágágyásokban is. Tavasszal a petúniákat könnyen kiültethetjük a szabadba, ahol élvezhetik a napfényt és a friss levegőt.

Verbéna: A verbéna egy másik kedvelt választás tavaszi kerti növényként. Ezek a virágok hosszú időn át virágoznak és számos színben kaphatók. Tavasszal a verbénákat elültethetjük kertünkbe vagy virágágyásokba, hogy gyönyörködhessünk bennük.

Begónia: A begóniák kiválóak árnyékosabb területekre, és széles választékban kaphatók, beleértve a virágzó és a leveles fajtákat is. Tavasszal ezeket a növényeket is kitehetjük a szabadba, de árnyékosabb területet válasszunk.

Bár ezek a szobanövények tavasszal jól érzik magukat a kertben is, fontos megfelelő körülményeket biztosítani számukra. Figyeljünk arra, hogy megfelelő fényt, vizet és tápanyagot kapjanak, és ügyeljünk a hőmérsékletváltozásokra is. Ha hűvös az éjszaka, akkor érdemes az érzékenyebb növényeket bevinni a lakásba vagy letakarni, hogy megvédjük őket a fagyoktól.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...