2024.03.21. 17:48:44 7624 259

Melyik szobanövény kerülhet ki tavasszal a lakásból a szabadba?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz beköszöntével sok virágrajongót csábít arra az időjárás, hogy szobanövényeit kivigye a szabadba, ahol friss levegőn és napfényben növekedhetnek tovább. Azonban nem minden növény alkalmas erre a váltásra, ezért fontos tudni, melyiket lehet biztonságosan kint hagyni. Íme néhány olyan szobakedvenc, amely örömmel fogadja a kertben való tartózkodást.

Ciklámen Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ciklámen Fotó:123rf.com

Ciklámen: A ciklámen egy színpompás, henger alakú gumót növesztő növény, amely a tavaszi hónapokban virágzik. Könnyedén átültethető kerti cserépbe vagy akár közvetlenül a földbe, ahol árnyékos, de világos részre helyezve tovább virágozhat.

Geránium (Gólyaorr): Ezek a virágok színesek és könnyen gondozhatók, és számos fajtájuk létezik, beleértve az illatos levendula vagy a rózsaillatú változatokat is. Tavasszal a szabadba kitett gerániumok szépen növekednek, virágoznak.

Petúnia: A petúniák ideálisak a tavaszi kerti dekorációhoz. Ezek a virágok színesek és tarkák, és nagyszerűen mutatnak kerti edényekben vagy akár a virágágyásokban is. Tavasszal a petúniákat könnyen kiültethetjük a szabadba, ahol élvezhetik a napfényt és a friss levegőt.

Verbéna: A verbéna egy másik kedvelt választás tavaszi kerti növényként. Ezek a virágok hosszú időn át virágoznak és számos színben kaphatók. Tavasszal a verbénákat elültethetjük kertünkbe vagy virágágyásokba, hogy gyönyörködhessünk bennük.

Begónia: A begóniák kiválóak árnyékosabb területekre, és széles választékban kaphatók, beleértve a virágzó és a leveles fajtákat is. Tavasszal ezeket a növényeket is kitehetjük a szabadba, de árnyékosabb területet válasszunk.

Bár ezek a szobanövények tavasszal jól érzik magukat a kertben is, fontos megfelelő körülményeket biztosítani számukra. Figyeljünk arra, hogy megfelelő fényt, vizet és tápanyagot kapjanak, és ügyeljünk a hőmérsékletváltozásokra is. Ha hűvös az éjszaka, akkor érdemes az érzékenyebb növényeket bevinni a lakásba vagy letakarni, hogy megvédjük őket a fagyoktól.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.