2017.04.11. 14:20:55 12867 327

Melltartó-bajok, amiket mi nők túl jól ismerünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nőknek tini koruk óta valószínűleg mindennap második fontos kérdése az - a Mit vegyek fel? után természetesen - , hogy milyen melltartó illik a mai öltözékemhez. Kezdetben nem nagy a választék, aztán hirtelen már nem is látunk ki a melltartó halmok mögül. Utánunk a vízözön...

Melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melltartó

De miért és hogyan is alakulnak ki ezek a kisebb-nagyobb halmocskák a fiókban, szekrényben? Nos...

1. Amikor a legkisebb is számít

Kezdetben, úgy 12-13 évesen már egy pici cicinek is örülünk, és rögtön melltartó kell rá. Na persze ez még nem az acélos, push-up fajta, sokkal inkább girnyó tinikre való puha pamut sport melltartó, vagy olyasmi. Kiemelni nem akarják ilyenkor még a kislányok, inkább természetellenesen görbe pózt vesznek fel, hogy eltakarják a változást.

2. Megismerkedsz a merevítővel

Aztán, ha már fontos a forma is, megveszed az első merevítős melltartódat, és rögtön ki is akadsz. Ilyen kényelmetlen fém keretben kellene tartanod a cicidet? Ezt tényleg nap mint nap hordják a nők? Igen, hordják... De ne aggódj kicsi lány, egy-kettőre hozzászoksz, és az lesz a furcsa, ha nem lesz rajtad a drótos marhaság. Fogod még szidni, amikor átlyukasztja egy-egy kétesebb minőségű darab anyagát, vagy amikor egy kóbor merevítő miatt kell mosógépszerelőt hívni a mosógéphez. (Atyai vagyis inkább anyai jó tanács: mindig mosózsákban mosd a melltartókat! Ez megkíméli a cseppet sem olcsó ruhaneműt és a mosógépedet is.)

3. Mi is a jó méret?

Egész életemben B-s voltam, aztán egyszer felpróbáltam egy C-s kosarat. Micsoda különbség, micsoda kényelem, kár, hogy nem lehet minden márkából kapni..., és persze nem minden fazonból. Ráadásul, mire az ember kisilabizálja, hogy melyik márkából mi is a jó méret a számára, melyik fazont szereti, bezár a bolt vagy kollekciót vált, vagy éppen Te fogysz le hirtelen 10 kilót, rosszabb esetben hízol annyit, ami miatt már méretváltás van. Mindezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy igen csak nehéz megtalálni a tökéletes társat, melltartóból is...

4. Domborítasz :)

Pajkos kis testrészeiddel egészen jóban lettél, megtaláltad rájuk azt a melltartó kollekciót, ami a legjobban segít kiemelni előnyös oldalukat... Megjelenésedben semmi hiba, hiszen minden pont ott van, ahol lennie kell, áldod a nevét annak is, aki a push-upot kitalálta. Kár, hogy a tekintetedet újabban nem találják... :D

5. Homorítasz :(

Hetyke cickóiddal nem sokáig domboríthatsz sajnos. Vagy a gravitáció vagy a gyerekszülés-szoptatás kombó vagy a hízás-fogyás viseli majd meg, de valamelyik előbb vagy utóbb jönni fog, az bizonyos. Szerencsés az, akinek csak utóbb... A deformációtól nem véd meg az Atyaúristen sem, és nem lesz az a melltartó, ami segíteni fog visszavarázsolni őket a helyükre. (Hol is tartottad őket lánykorodban? - vakargatod majd a fejed...) Mellesleg, a fiókod még inkább tele lesz mindenféle domborzattal, nem győzöl majd válogatni: ez a szülés előtt volt jó, ez szoptatás alatt, ez még azelőtt, mielőtt 10 kilót híztam volna, ez meg azután, hogy 5 kilót fogytam... Ezen meg mekkora lyuk van - ja, nem, csak szoptatós melltartó. Katasztrófa. A pénzről pedig ne is beszéljünk, amit a különböző időszakok alatt melltartóra fordítottál.

6. Színek, formák, pántok, gubancok

És akkor még nem is hoztuk szóba, hogy melyik ruhához mi illik. Tudniillik egy rosszul megválasztott melltartóval igazi divatkatasztrófát idézhetünk elő, vagy - ha a divattal nem is foglalkozunk - feszegethetjük a jó ízlés határait. Fehér ing alá fekete melltartó?? Csőtophoz vagy pánt nélküli ruhához pántos melltartó? Sport trikóhoz kilógó pántok? Soroljam még? Egyik sem túl gusztusos látvány. De ha a megfelelő melltartó éppen a szennyesben volt, és muszáj volt azt a kis szexi ruhát felvenni... Vagy egyszerűen sehol sem találod a fehér pánt nélküli, push-upos példányt, amiből csak az az egy van, és már késő van ahhoz, hogy új szerkót találj ki... Ugye, folytatnom sem kell, mindannyian voltunk már hasonló helyzetben, és jelentünk meg enyhe pírral az arcunkon - smink helyett jól állt!

7. Öntapadós

Aztán lesz az a ruha, ami miatt arra adod a fejed, hogy beruházz egy úgy nevezett öntapadós melltartóra, ami valószínűleg egyszer sem lesz rajtad, mert annyira kényelmetlen. A melled inkább lehúzza, mint felemelné, nagy melegben még jobban befűt a kicsikéknek - nagy mellekre esélytelen rábiggyeszteni -, ja, és ha megizzadsz - nos, nem tapad vissza. Erről ennyit, húzd le inkább a WC-n - ja, ne, mert akkor hívhatod a duguláselhárítót is....

8. Apropó, izzadás

Nincs is jobb, mint amikor nyáron push-up melltartóban nyomulsz egész nap, de igazából a legvékonyabb sima pamut melltartó is csak egy plusz réteg ilyenkor. Egyáltalán nem kellemes, például a villamoson utazva, azt tapasztalni, hogy csak csurog, csurog az izzadság, és egyszer csak megjelenik egy foltocska - igen, pont ott: a két melled között. Váá!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...