2017.08.14. 13:54:19 8920 231

Még tart a nyár! – Tippek szülőknek, nagyszülőknek a mindennapokhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még csak (a gyerekeknek már:-)) augusztus van, még néhány hét vissza van a vakációból, de legalábbis a napsütésből, fagyizásból, strandolásból. A gyakorlott, de a kevésbé gyakorlott szülők, nagyszülők is belelendültek már a nyárba, de azért mindig jól jön néhány tipp, praktika, hogy könnyebben átvészeljük a forró napokat.

Gyerekek jégkrémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek jégkrémmel

Néhány okos ötlet, apró változtatás, és máris nem történnek meg olyan „tragédiák”, mint picurka kézfejen végigfolyó jégkrém, üdítőbe, vízbe beleröppenő rovar, vagy felmelegedő tízórai!

Mire jó a muffinpapír?

Persze, nem olyan nagy baj, ha a jégkrém kissé megolvad, és a pálcán keresztül végigfolyik a gyerkőc kezén (ám ha összekeni a saját, vagy a Te ruhádat, az már nem olyan vidító dolog), de azért ha elkerülhető ez az apró kellemetlenség, akkor miért ne? Csak húzz egy muffinpapírt a pálcára, a jégkrém alá úgy, hogy a papír „öblösebb” része nézzen felfelé, és már meg is oldódott a probléma. A papír szépen felfogja a melegben olvadásnak induló finomságot. Ha azt szeretnéd kerülni, hogy a kíváncsi rovarok belekortyoljanak a strandon, vagy bárhol szabadtéren a gyerkőc, vagy akár a Ti poharatokba, csak húzz a pohár tetejére egy muffinpapírt, középen szúrj ár egy szívószálat. És volt probléma, nincs probléma!

Jeges finomság

Ilyenkor nyáron nem bírunk betelni a sok finom gyümölccsel! Készíts belőle egészséges nassolnivalót, vagy frissítőt a gyerkőc innivalójába. Szeld apró darabra az aktuális gyümölcsöt, tedd jégkockatartóba, önts rá egy kis gyümölcslevet, és mehet is a hidegre! Finom is, egészséges is, frissítő is! De azért a torokra vigyázni! Ha jégkrém helyett kevésbé cukrosat adnál a csemetédnek, a dinnye remek megoldás lehet. Szelj a hidegre hűtött szeletekből háromszögformákat, tűzd őket egy-egy pálcára és máris kész az egészséges hűsítő. A különböző dinnyeszelési technikákhoz itt találsz ötleteket!

Ha felforrósodna…

Bosszantó, ha éppen indulnátok haza mondjuk a strandról, ám a gyerekülés öve teljesen átforrósodott, mivel kénytelenek voltatok egész nap az autóval a napon állni. Aztán persze várni kell, míg kevésbé lesz meleg az öv, így csúszik az elindulás. A forró öv mégsem érhet a gyermek érzékeny bőréhez! Ilyenkor jön jól egy kis szórófejes flakon, megtöltve vízzel. Csak fújd rá az övre, csatra és a várj egy kicsit, míg hűlnek egy picit ezek az eszközök.

Hogyan riaszd el a tolvajokat a strandon?

Azért ha strandra indulunk, telefont, pénztárcát, iratokat, slusszkulcsot nem nagyon tudunk otthon hagyni. Persze, igyekszünk elrejteni a táska aljára, de nem igazán érezzük biztonságosnak ezt a módszert? Hát, ha még pelenkás babád van, kérj tőle egy tiszta pelust és rejtsd abba az értékeid. Tekerd össze, mintha már használt lenne a „csomag” – ezt azért csak nem vizsgálják át a tolvajok!:-)

Kirándulás? Így marad friss a szendvics!

Ha nagyobbacska gyerekek kirándulni indulnak, biztosan Te is finom szendvicsekkel indítod el őket otthonról. És persze, nem hiányozhat némi gyümölcs sem az elemózsiás dobozból. Ám a nagy melegben ezek könnyen megmelegedhetnek, éshát kinek kell az olvadt szendvics? Érdemes kipróbálni a következő trükköt: egy kisebb, tiszta, még nem használt szivacsot nedvesíts be és tedd be a fagyasztóba. Indulás előtt vedd kis, tedd egy zacskóba és rakd az „uzsidobozba”, az ételek közé. Így azért kicsit tovább marad friss a szendvics, gyümölcs!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...