2017.07.30. 11:00:17 12976 336

Görögdinnye? – Így szeld fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyár, vízpart, tomboló kánikula, akkor kevés frissítőbb van egy szelet finom, lédús dinnyénél. Nálunk igazi napzáró szertartás manapság, hogy – amikor már a gyermek is elcsendesedik – egy-egy szelet dinnye mellett, annak elmajszolása közben megbeszéljük a nap fontos eseményeit.:-)

Dinnyeszeletek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dinnyeszeletek

Vagy említhetnénk a nagymamánál töltött izgalmas nyarakat, amikor is a finom ebéd után desszert gyanánt jött a dinnye. És mi, gyerekek, könyékig dinnyelevesen vártuk a következő (meg a következő, meg a következő és a következő…) szeletet.:-) Vagy a balatoni, haveros-nyaralós napokat, amikor is – egy kis alkohollal megbolondítva – egészen más dologra szolgált a dinnye, mint (csak) a szomjoltás. Az esti jókedv egyik megalapozója volt, nem is kérdés. Manapság pedig, egy pohár bor helyett, az esti beszélgetések kísérője.:-)

Egy dinnye – több technika

Nem tudom, más hogy van vele, de ha a dinnye felszeléséről van szó, akkor én nagyon kedvesen, de határozottan elutasítom a feladatot, és valaki másra ruházom át. Mert nekem az olyan bonyolultnak tűnik. Pedig nem csak egy módszer létezik, hogy gusztusosan felszeljük ezt a finom nyári gyümölcsöt. Igazából csak egy éles kés és egy kellően nagy vágódeszka, vágófelület kell hozzá. És néhány jó ötlet:

És hogy a szemed is jól lakjon…

… nézegess gyönyörű, görögdinnyéből készült „szobrokat”! Sőt, a videóból az is kiderül, hogyan is készül egy ilyen alkotás!

Forrás: youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...