2024.07.20. 17:45:14 7188 225

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Féltő anya Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Féltő anya Fotó: 123rf.hu

Jó, ha tudják, hogy stabil bástyaként ott vagyunk mögöttük, de azért muszáj néha csalódniuk is már gyermekkorban, mert:

  • … ha mindig megvédjük őket, nem alakul ki bennük a szükséges rugalmasság és bátorság a világban való boldoguláshoz. Túl mereven állnak majd az élethez, ami valljuk be, hosszú távon nem a siker záloga lesz!

  • … segít a gyerekeknek megtanulni kezelni a stresszt, megoldani a problémákat és önálló döntéseket hozni. Nem „élesben” kell majd elsajátítaniuk az önálló gondolkodást, hanem lesz idejük, alkalmuk „gyakorolni”!

  • … nem hogy elveszi az önbizalmat, sokkal inkább táplálja azt! Ha hagyjuk megélni saját tapasztalataikat, kudarcaikat, megtanulják kezelni a stresszt és erős, magabiztos és önálló felnőttekké válnak majd!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...