2018.04.03. 13:52:13 13059 387

Medvehagymázzunk! Idén se hagyd ki a finomságot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a szezonális levélke gyorsan a segítségünkre siet ilyenkor, kora tavasszal, ha fel szeretnénk tölteni vitaminokkal a friss zöldségekre éhes szervezetünket. Kellemes, enyhén fokhagymás ízvilága tökéletes kiegészítővé varázsolja szendvicsekhez, salátákhoz, levesekhez, sültekhez vagy köretekhez.

Medvehagyma mező - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagyma mező

Mi csak pár éve figyeltünk fel erre a fantasztikus hagymafélére, de népszerűsége azóta is töretlen kis családunkban. Miért is szeretjük?

A medvehagyma rendkívül egészséges!

Ahogy a többi zöld levél, a medvehagyma is nagyon jó hatással van a bélrendszerre, segíti az emésztést. Magas C-vitamin tartalma miatt jól jön a tavaszi immun-erősítéshez.

Egyes források szerint akár a magas vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre siethet, valamint az idegrendszert is támogatja. Akárcsak a fokhagyma, a medvehagyma is tisztítja a vért.

A vese, a húgyhólyag és a máj is profitálhat belőle, ha szezonálisan jó sok medvehagymát fogyasztunk. Változó korban lévő hölgyeknek is ajánlott lehet.

Akkor fogyaszd, amikor szezonja van!

Szóval most! Frissen elfogyasztva fejti ki a legtöbb jótékony hatást, de természetesen meg is főzhetjük - azért hosszas hőkezelésnek ne tegyük ki.

Ha el szeretnéd tenni, akkor olívaolajjal és sóval rétegezve rakd egy légmentesen záródó dobozba, és így a hűtőszekrényben egy pár hétig eláll. Le is lehet fagyasztani, de természetesen utána már csak főzéshez lesz jó.

A medvehagymáról már rengeteget írtunk nektek. Íme a legnépszerűbb cikkek:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...