2022.02.08. 09:25:00 6312 191

Maximális elengedés, maximális te! Aktivizáld képességeidet egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érezted már úgy, mintha csapdába estél volna? Mintha egy láthatatlan üvegdoboz nem engedne szabadulni, és nem tudod, hogy pontosan mi az, ami visszatart? Bármilyen meglepőnek is hangzik először, legtöbbünk az önkorlátozó gondolkodásmód tart vissza!

Fejlődés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejlődés

A nők körében gyakori, hogy számukra megfélemlítő szakmai környezetben találják magukat, mivel úgy vélik, mindenki sokkal jobban megérdemli a sikert náluk. Ez a mentalitás tudat alatt arra készteti őket, hogy érdemtelennek állítsák be önmagukat, így küzdeni sem fognak az előrejutásért.
Megszokott rutinunk felborulása mutatja csak meg sokszor azt, hogy nem tudjuk rendesen kihasználni a képességeinket. Azonban most már sokféle módja van annak, hogy a bennünk rejlő potenciált felszabadítsuk, akár szervezett kereteken belül is.

Engedd el mindazt, ami nem szolgál!

Életünk során egyre több negatív élmény és érzés terhelődik ránk, ami miatt bezárkózhatunk és lemaradhatunk a környezetünk fontos változásairól. Azonban a változásoknak való ellenállás nem tartható fenn túl hosszú ideig, és amúgy is csak a megrekedés érzését kelti.
Az elengedés tudatos döntés eredménye, ami megnyilvánulhat fizikai úton is, mint például sírás, izzadás és tüsszentés. A negatív érzések és az elavult hiedelmek (félelem, szűkösség illúziója) elengedésével lelki tanulságok birtokosai lehetünk. Az elengedés után pedig a beengedés következik. Sőt, a régi dolgok “romjaiból” gyönyörű mozaik készíthető!

Hogyan építsük fel önmagunkat?

Zúzzuk szét az eddigi, a világról és főként önmagunkról alkotott hiedelmeinket! Az alapvető igazságnak tartott vélekedések felülvizsgálatakor rájöhetünk, hogy mennyi téves elgondolásunk van, és ezek milyen károsak az életünkre nézve. Tapasztalásaink segíthetnek helyükre kerülni a dolgoknak, ám ehhez sok esetben szükségünk lehet szakember segítségére vagy egy hitelesnek tartott személy példájának követésére.
Az építő jellegű észrevételeket azonban nem elég csak meghallgatni, megfelelő kérdéseket is fel kell tennünk magunknak a fejlődéshez. Értékeink megismerésével képesek leszünk értelmes célokat felállítani, és megtalálni önmagunkat. Amikor helyet készítettük az újnak, építsünk fel egy egészségesebb gondolkodásmódot, ami lehetővé teszi, hogy reálisan lássuk önmagunkat is. A folyamat lényege, hogy mindvégig legyünk őszinték önmagunkkal szemben.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.