2022.02.08. 09:25:00 6350 191

Maximális elengedés, maximális te! Aktivizáld képességeidet egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érezted már úgy, mintha csapdába estél volna? Mintha egy láthatatlan üvegdoboz nem engedne szabadulni, és nem tudod, hogy pontosan mi az, ami visszatart? Bármilyen meglepőnek is hangzik először, legtöbbünk az önkorlátozó gondolkodásmód tart vissza!

Fejlődés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejlődés

A nők körében gyakori, hogy számukra megfélemlítő szakmai környezetben találják magukat, mivel úgy vélik, mindenki sokkal jobban megérdemli a sikert náluk. Ez a mentalitás tudat alatt arra készteti őket, hogy érdemtelennek állítsák be önmagukat, így küzdeni sem fognak az előrejutásért.
Megszokott rutinunk felborulása mutatja csak meg sokszor azt, hogy nem tudjuk rendesen kihasználni a képességeinket. Azonban most már sokféle módja van annak, hogy a bennünk rejlő potenciált felszabadítsuk, akár szervezett kereteken belül is.

Engedd el mindazt, ami nem szolgál!

Életünk során egyre több negatív élmény és érzés terhelődik ránk, ami miatt bezárkózhatunk és lemaradhatunk a környezetünk fontos változásairól. Azonban a változásoknak való ellenállás nem tartható fenn túl hosszú ideig, és amúgy is csak a megrekedés érzését kelti.
Az elengedés tudatos döntés eredménye, ami megnyilvánulhat fizikai úton is, mint például sírás, izzadás és tüsszentés. A negatív érzések és az elavult hiedelmek (félelem, szűkösség illúziója) elengedésével lelki tanulságok birtokosai lehetünk. Az elengedés után pedig a beengedés következik. Sőt, a régi dolgok “romjaiból” gyönyörű mozaik készíthető!

Hogyan építsük fel önmagunkat?

Zúzzuk szét az eddigi, a világról és főként önmagunkról alkotott hiedelmeinket! Az alapvető igazságnak tartott vélekedések felülvizsgálatakor rájöhetünk, hogy mennyi téves elgondolásunk van, és ezek milyen károsak az életünkre nézve. Tapasztalásaink segíthetnek helyükre kerülni a dolgoknak, ám ehhez sok esetben szükségünk lehet szakember segítségére vagy egy hitelesnek tartott személy példájának követésére.
Az építő jellegű észrevételeket azonban nem elég csak meghallgatni, megfelelő kérdéseket is fel kell tennünk magunknak a fejlődéshez. Értékeink megismerésével képesek leszünk értelmes célokat felállítani, és megtalálni önmagunkat. Amikor helyet készítettük az újnak, építsünk fel egy egészségesebb gondolkodásmódot, ami lehetővé teszi, hogy reálisan lássuk önmagunkat is. A folyamat lényege, hogy mindvégig legyünk őszinték önmagunkkal szemben.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.

Félsz, hogy lemaradsz valamiről? Nem vagy egyedül…

Változóban lévő világunkban a félelmeink is átalakulni látszanak. Emberlétünk folyamatában a félelemnek is megvan a maga szerepe, mely több nézet szerint védekezési és túlélési funkcióval bír. Például olyan esetekben, amikor veszélyeztetve érezzük magunkat, akkor azonnal választásra sarkall bennünket – aktiválva a „harcolj vagy menekülj” válaszát. De vajon van-e eltérés az őseink korában tapasztalt félelmek és a posztmodernkori változatok között?