2023.04.18. 17:30:00 8882 312

Másold le! Egészséges ételek a táplálkozási tanácsadók bevásárlókosarából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészséges étrend a bevásárlókocsinknál kezdődik, és a hűtőszekrényen keresztül a tányérunkon ér véget. Tehát olyat meg sem kellene vennünk, amit nem érdemes elfogyasztanunk! De akkor mi kerüljön a kosarunkba?

Egészséges alapanyagok főzéshez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges alapanyagok főzéshez

Vannak esetek, amikor az emberek vizet prédikálnak, de bort isznak, emiatt elvesztik hitelességüket. Ez kimondottan akkor kellemetlen, amikor korábban valamilyen szakértőnek tartottuk az illetőt. Hiteles táplálkozási szakértőkből azért mégiscsak akad szép számmal, és ők nem is titkolják el előlünk, hogy náluk milyen tételekből állnak a bevásárlólisták.

Az egészséges étrend alapjait képező ételcsoportok

Vannak olyan ételek, amelyeket időnként felkapnak, de hamar a feledés homályába merülnek. Ezek helyett érdemesek azokat a mindennapi ételeink alapanyagának választani, amelyek megbízható módon, már hosszú ideje élvezik az egészséges életmódot pártoló közösségek bizalmát. Ha tehetjük, ezeket hazai gyártóktól, még jobb esetben pedig a szomszédságunkban élő kistermelőktől is beszerezhetjük!

Hidegen sajtolt olajok – Az olívaolajon kívül tökmagolaj és szőlőmagolaj is kerülhet a megreformálandó bevásárló kosarunkba, mivel ezek nagyon sok pozitív egészségügyi előnnyel járnak, és csodás kiegészítői is lehetnek egyúttal a tavaszi és nyári időszakra jellemző friss salátáinknak.

(Zöld) zöldségek és (bogyós) gyümölcsök – A reggelit ne hagyd ki! Ha nincs időd egy kiadósabb fehérjedús étkezésre, pl. főtt tojás vagy rántotta képében, akkor készíts egy smoothie-t vagy turmixot! Az alma és a gomba is nagyon jó alapanyagok a változatos étrend kialakításához.

Sovány húsok – Tudom, a könyökünkön jön ki, de továbbra is a csirke és a hal – legfőképpen a lazac – a favorit! Csirkehúst jobb lenne háztáji gazdálkodásból beszerezni, ha módotokban áll.

Alacsony zsírtartalmú natúr joghurt - Amikor kell még egy kis fehérje, mert például húsmentesen étkezünk, a tejtermékek jó barátaink lehetnek. De vigyázat! Ezekből kerülni kell a túlságosan zsíros készítményeket.

Mozzarella - Az előző gondolatmenethez kapcsolódva itt is van a bezzeg-sajt; a legjobb hír, hogy még ebből is tudunk hazait vásárolni, vagy jó alternatíva lehet a méltán emlegetett házi kecskesajt is.

Rizs - Nem hiába képezi a legtöbb fogyókúrás étrend alapját. A saját semleges íze könnyedén feldobható és változatossá tehető az éppen hozzáadott fűszerek segítségével.

Kávé – Hogy micsoda? Nem azt szajkózzák, hogy szokjál le? A kávénak számos egészségügyi hatása ismert, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását. Igyuk reggeli után, és cukor nélkül! A legjobb, ha cukrozatlan kókusztejjel veszünk el az erősségéből.

Lássuk, a te bevásárlólistád ezek alapján hogyan változik meg?

Forrás: www.thehealthy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...