2021.03.06. 10:45:58 10420 266

Maradjon egészséges a salátád! – Ezt a 3 egészségesnek hitt alapanyagot kerüld
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre itt a március, most már el is hisszük, hogy lesz tavasz!:-) A napos órák számának növekedésével párhuzamosan nő a kedvünk, hogy ebéd vagy vacsora mellé, esetleg gyanánt összedobjunk egy finom salátát. És nem csak az ízlelőbimbóinknak, az alakunknak is jót tesz. De nem minden esetben!

Saláta, egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Saláta, egészség

Azt hihetnénk, egy saláta minden esetben egészséges és alakbarát fogás, ám a kevésbé jól összeválogatott alapanyagok könnyen elronthatják, sőt, igazi kalóriabombává változtathatják a gondosan összeválogatott zöldségeket. A következő hozzávalókat kerüld, ha valóban egészséges és alakbarát fogásra vágysz!

  • Habár egy adag sajt feldobhatja ezt a zöldséges finomságot, ám bőven megnöveli annak kalóriatartalmát is. Ha már figyelsz a sajt zsírtartalmára, fél siker. Ha viszont teljesen száműznéd ezt a fajta tejterméket, ám a fehérjetartalomra figyelnél, a quinoa vagy a lencse remek alternatíva lehet. De próbálkozhatsz növényi sajttal is, habár ott sem árt figyelni annak zsírtartalmára. Ha figyelsz a fehérjetartalomra, egy keményre főzött és felkockázott tojás lehet a legjobb megoldás. És ráadásul még finom is!

  • Néhány pirított kenyérkocka kellemesen ropog majd a finom zöldségekkel, ám megeshet, hogy a kalóriaszámolgatás közben meglepődnél. Ha már kenyérkocka, válassz gluténmentes kenyeret, vagy jó választás lehet ilyenkor néhány karika puffasztott rizsszelet is.

  • Ha valóban csökkentenéd a salátád kalória tartalmát, felejtsd el a készen vásárolható dresszingeket! Egy doboz sovány joghurt elkeverve finom zöldfűszerekkel, borssal, sóval és már mehet is az összeaprított zöldségekre. Vagy mehet rá finom olíva- vagy tökmagolaj és egy kevés vörös- vagy fehérborecet.

Ötlet: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...