2016.04.01. 16:34:52 7012 275

Már megint elkéstem! - Hasznos tippek, ha állandóan késésben vagy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármennyire igyekszel, valahogy soha nem sikerül odaérned a megbeszélt baráti, családi, munkahelyi találkozóra, és az orvostól, hivatalos helyekről is állandóan elkésel. A hozzátartozóid, barátok, jó ismerősök már hozzászoktak, a többi helyen pedig mindig sikerül kimagyaráznod magad. De Te is tudod, hogy ezen változtatni kellene…

Késésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Késésben

Ha már tudatosult, hogy ez így nem mindig jó, az már fél siker. Ha ötleteknek, megoldásoknak lennél még híján a késés problémájával kapcsolatban, a lenti tippek talán segítségedre lehetnek.

Tippek krónikus későknek

  1. Már este készülj a reggelre! Készítsd ki a ruhádat, pakold össze a táskádat, előkészítheted a másnapi reggelidet, ebédedet is. Legyen minden kéznél a másnapi induláshoz, hogy ne reggel kelljen kapkodnod.

  2. Ha a mobilod nem mindig van kéznél, ideje meglepned magad egy csinos karórával! Egy stílusos óra nem csak dísze lehet az öltözékednek, hanem gondoskodik róla, hogy mindenhova időben odaérj.

  3. Ha biztosra akarsz menni, állítsd át az óráidat 5-10 perccel előre. Azért egy készüléket hagyj, amin a pontos idő látható! Ja, és figyelmeztesd a vendégeidet, nehogy a Te időd szerint induljanak útnak.

  4. Szerezz be egy naptárat! Ebbe aztán minden találkozót, teendőt be tudsz írni, nehogy lemaradj valamiről. A telefonod naptára is jó lehet, de a papír alapú naptár biztos nem merül le…:-)

  5. Oszd be az idődet! Nem kell minden találkozót bevállalni egy napra, legyen szó akár munkahelyi, akár baráti megbeszélésekről. Ha mindent bevállalsz, végül sehova sem érsz majd oda. Bizony, néha muszáj lesz rangsorolnod.

  6. Ne centizd ki az idődet! Ha fontos, hogy pontosan odaérj valahova, és tömegközlekedéshez vagy kötve, ne az utolsó, még éppen időre érkező járatot nézd ki. Előfordulhatnak késések busznál, vonatnál egyaránt. Ám ha autóval, vagy gyalogosan közlekedsz, úgy is indulj el időben! Mindig szánj extra időt, ha közbejönne valami.

  7. Használd a telefonodat! De ne csak hívásra, sms-re, internetezésre, hanem vedd hasznát az emlékeztetőjének, ébresztő funkciójának is. Utóbbit beállíthatod úgy is, hogy a tervezett elindulásod előtt 10 perccel szólaljon meg, így biztos nem kell kapkodnod az utolsó, elindulás előtti percekben.

  8. Ne légy könnyelmű! Ne hidd azt, hogy Te aztán majd mindent gyorsan elintézel, mert mi van, ha nem úgy lesz? Biztos, hogy nem ér rá az a körömlakkozás és egyéb, kevésbé fontos teendő mondjuk egy üzleti ebéd, egy baráti találkozó után?

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink