2024.02.14. 12:37:03 6545 241

Magnézium, az éltető
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magnézium esszenciális ásványi anyag. Elengedhetetlen szerepet játszik a szervezetünk számos biológiai folyamatában. Bár gyakran alulértékelt, de a megfelelő magnéziumszint fenntartása kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. Lássuk hát, mik a jótékony hatásai, valamint az alacsony magnéziumszint következményei.

Magnéziumforrások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magnéziumforrások

A magnézium nem csupán egy ásványi anyag; ez az élet egyik alapvető építőköve, amely nélkülözhetetlen a test és az elme optimális működéséhez, hogy miért:

  • A magnézium részt vesz az izomműködés szabályozásában és az idegrendszer megfelelő működésében. Segít az izmok ellazításában, csökkentve ezzel a görcsöket és izomfájdalmakat.

  • Kulcsfontosságú szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) molekulák kialakításában, amelyek sejteken belüli energiahordozók.

  • A magnézium részt vesz a csontok és fogak egészségének fenntartásában, és fontos szerepet játszik a kalcium és a D-vitamin anyagcserében.

  • A megfelelő magnéziumszintnek pozitív hatása lehet a szív- és érrendszerre, segítve a vérnyomás szabályozását és csökkentve az érrendszeri gyulladást.

  • Fontos szerepet játszik a glükóz anyagcserében, és segíthet a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében.

Megtalálható különböző élelmiszerekben, például dió-, babfélékben, teljes kiőrlésű gabonákban, leveles zöldségekben, a tenger gyümölcseiben. Továbbá a jó minőségű ivóvíz is lehet magnézium forrás.

Magnéziumhiány

  • A magnézium hiánya izomgörcsökhöz, fájdalomhoz és gyengeséghez vezethet, valamint szívritmuszavart és szívproblémákat okozhat. Csökkentheti a kalcium felszívódását, ami csonttörésekhez és csontsűrűség-vesztéshez vezethet. Sokan kimerültségre, fáradtságra panaszkodnak.

Így pótolhatod

Fontos, hogy változatosan és kiegyensúlyozottan étkezzünk (magnéziumban gazdag ételek beillesztésével). Magnéziumhiány esetén táplálékkiegészítőket is alkalmazhatunk, de mindig konzultáljunk orvossal a megfelelő adagokról. Nem feledkezhetünk el a stressz kezeléséről, az elegendő alvás és a mérsékelt alkoholfogyasztás hozzájárulhatnak a magnézium szintjének fenntartásához.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...