2016.06.03. 10:16:21 7897 255

Ma kezdődnek a Tokaji Bornapok és a Borsodi Fonó Fesztivál is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bor mellett kulturális programok is várják a látogatókat Tokajban, ahol ma kezdődnek meg a vasárnapig tartó bornapok. Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál is a diósgyőri várban, ahol rengeteg sztárvendéggel várják a látogatókat. Izgalmas hétvégének néz elébe, aki arra látogat.

Tokaj borvidék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tokaj borvidék

A tokaji önkormányzat szándékai szerint a programsorozat pár éven belül nemzetközileg elismert boros eseménnyé nőheti ki magát.

A város főtere mellett számos más helyen is kóstolhat a közönség: a Tokaj szívében működő borászatokban, valamint a Szerelmi Pincesoron is várják a látogatókat, miként az elmúlt évben átadott Világörökségi Bormúzeumban és a Tokaji Múzeumban is kóstolókkal, borbemutatókkal készülnek.

A Kossuth téri fesztiválszínpadon koncertet ad Palya Bea, Geszti Péter és zenekara, a FolkFusion, Schwartz Dávid és a Soul Session, valamint Balássy Betty és Varga Feri. A programot kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai bemutatók és dűlőtúrák színesítik.

A bornapokon adják át a Polgármesterek Borát, amelynek több mint tíz éves hagyománya az összefogást jelképezi. Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője itt veszi át jelképesen azt az üveg száraz és édes fehérbort, amelyet a Grand Tokaj készít és kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál, amelyen fellép egyebek mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs Bandája, az Agyagbanda, Little G. Weevil, Petruska, valamint a KFT egy különleges formációban Kézdy Luca hegedűssel.

Ma kezdődik a Borsodi Fonó fesztivál is

Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál, amelyen fellép egyebek mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs Bandája, az Agyagbanda, Little G. Weevil, Petruska, valamint a KFT egy különleges formációban Kézdy Luca hegedűssel.

A mostani jubileumi, huszadik Borsodi Fonó fesztivál- amelyet a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is támogat - pénteken egy nagy közös énekléssel indul Miskolcon, a Városház téren, ahol több száz gyermek részvételével és a járókelőkkel együtt éneklik majd el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

A három nap programját mesterségek bemutatói, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak színesítik, a rendezvényen hat tájegység borait lehet megkóstolni. A jubileum alkalmából a húsz év legemlékezetesebb pillanatait felidéző kiállítás is nyílik, ezen helyi fotóriporterek és művészek alkotásait láthatják az érdeklődők.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...