2022.09.18. 17:52:25 10198 297

„Lusta” asszony receptjei darált húsból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyorsan elkészíthető ételek körében még mindig a csirkemell van a ranglista élén, azonban ne felejtsük el, hogy darálva, ez szinte bármelyik húsról elmondható. Előnye az, hogy előre csomagolt állapotában, széles választékban megtaláljuk a boltok hűtőládában. Ezzel nem kevés időt megspórolhatunk magunknak. Joggal mondhatjuk, hogy a darált hús az egyik legsokoldalúbb hozzávaló, hiszen nagyon gyorsan sokféle ízletes étel készíthető belőle.

Darált húsos gomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Darált húsos gomba

Lusta Asszony ebédje

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús

  • 2 szál zöldhagyma

  • 3 db tojás

  • 2 db közepes krumpli

  • 10 dkg reszelni való sajt

  • ízlés szerint: só, bors

A darált húst ízlésnek megfelelően sózd és borsozd meg. Keverést követően válaszd szét öt egyenlő részre és ezeket gyúrd gombóccá. Egy olajjal kikent tepsibe rakd megfelelő távolságra egymástól és a tenyereddel lapítsd szét a gombócokat. Közben vágd fel apróra a zöldhagymát, a krumplit és a sajtot egy nagylyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat főzd meg keményre, és szintén ezen a reszelőn reszeld le. Ezekkel fogod rétegezni a húspogácsákat. Elsőként szórd a húsra az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a reszelt tojás, valamint a krumpli és ennek az egésznek a tetejére a reszelt sajt. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt süsd készre. Tartármártással vagy majonézzel fogyasztva isteni ízkombinációt kaphatsz.

Darált hússal töltött gombafejek tepsiben

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb db csiperkegomba

  • 50 dkg darált sertéshús (vagy, amelyiket szereted)

  • 1 db közepes méretű vöröshagyma

  • 2 dl tejföl

  • 20 dkg sajt

  • 2 kávéskanál pirospaprika

  • 1 db közepes méretű paradicsom

  • 2 teáskanál napraforgó olaj

  • 1,5 dl víz

  • ízlés szerint: só, bors

Első lépésként a hagymát vágd fel apró kockára és az olajon dinszteld meg. Ezután add hozzá a darált húst, és párold addig, amíg a hús egyenletesen szétesik. Itt egy kis vizet alá önthetsz, hogy még véletlenül se süljön le. Add hozzá a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a feldarabolt, héjától megszabadított paradicsomot. Körülbelül 20-25 perc alatt főzd puhára. Közben a gombákat pucold meg, a törzsét vedd ki és a megfőtt darát húsos egyveleggel a nyers gombafejeket töltsd meg. A tetejére helyezz egy kanálnyi tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, rácsos tepsiben süsd aranybarnára. Önmagában is nagyon ízletes, de krumplipürével is tálalható.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.