2021.02.15. 17:12:57 13102 277

Levegőn száradó papírgyurma WC papírból - házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Készíts szobrot, manóházat, tündér udvart, akár a gyerekekkel, unokákkal! Nem kell hozzá feltétlenül a bolti levegőn száradó gyurmára hagyatkoznod, hiszen néhány összetevőből magad is előállíthatod otthon. A móka végére pedig szép, egyedi dísztárgyatok lesz!

WC papír gurigák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC papír gurigák

Jeges, hosszasabb estékre, a karanténban eltöltött napokra, de akár már a tavaszi szünetre készülve is jól jöhet egy kreatív ötlet. Például a DIY szobor-alapanyag.

Amire szükséged lesz a házi levegőn száradó gyurma elkészítéséhez:

  • 1 guriga wc papír, 40 grammos
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg tapétaragasztó
  • 25 dkg modellgipsz
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg étolaj
  • meleg víz

Mivel ez viszonylag nagy adag, ha csak kisebb tárgyakat készítenél, érdemes felezni a mennyiséget. Az elkészítéshez áztasd annyi meleg vízbe a WC-papírt, amit az fel tud venni, majd tépkedd egész apró darabokra. Akár össze is turmixolhatod, mikor jól elázott, így teljesen sima, homogén lesz a szobrászkodáshoz használt alapanyagod. A pépesítés után öntsd hozzá a tapétaragasztót, a modellgipszet, a lisztet és az étolajat, majd keverd el benne a kukoricakeményítőt is. Gyúrd át alaposan, időnként adva hozzá egy kevéske meleg vizet, míg fantasztikus gyurma állagot kapsz.

Hogy lesz ebből tündérház vagy szobor?

Alapvetően használhatjuk hagyományos gyurmához hasonlóan, annyi különbséggel, hogy így tartós lesz a végeredmény. Tovább vizezve agyagos, majd kenhető állagot kapunk. Az első szabadkézi szobrokhoz, míg a hígabb verzió alapokra felépített műalkotáshoz lesz alkalmas, tehát például a manóházhoz, tündérlakhoz. PET palackból készítsünk alapot a kis házikónak, gondosan kialakítva a nagyvonalú alakokat, mint a ház elemeit és a tetejét. Majd ezt vonjuk be a levegőn száradó gyurmánkkal, kialakítva a struktúrát és az aprócska részleteket is. Száradást követően mehet a festés, az akril jó fedése és tartóssága miatt kiváló választás.

Szikkadást követően a gyurmánk egész erős, nem túl törékeny, így gyerekeknek is remek játékká válhat a kis alkotás.

Tárold el, ami megmaradt!

Ha nem használtad fel az összeset a levegőn száradó gyurmádból, zacskózd be légmentesen. Így akár egy-két hétig is eláll, míg újra sor kerülhet az alkotásra, - új ötletek pedig mindig vannak. Ha időközben megkeményedne, egy kis langyos vízzel újra életre keltheted.

Forrás: kivaneztalalva.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...