2024.09.20. 12:35:24 309 8

Lépést tartani a technológiai újdonságokkal? Nem biztos, hogy lehetetlen…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A technológia fejlődése jelentős változásokat hozott az élet minden területére, befolyással van az életmódunkra, vezérli a különféle iparágakat, a munkaerőpiacot, az információkhoz jutást és a készségeket egyaránt. Ugyanakkor az egyre tempósabban színre lépő innovációkkal és változásokkal sokan nehezen tudnak lépést tartani. Lehet ezen változtatni? Nézzük!

Internetes keresés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Internetes keresés

Nathan Rosenberg közgazdász, technológiatörténész rámutatott arra a feltűnő jelenségre, hogy a társadalmak eltérő módon viszonyulnak a technikai újításokhoz, azokat különféleképpen és ütemben igazítják a maguk gazdasági-társadalmi szükségleteikhez. Azonban tény, hogy az emberi leleményesség már ősidők óta a fejlődésre, újításra törekszik. Ez a buzgalom és kreativitás olyan területeken is tetten érhető a történelem folyamán, mint az egyiptomi piramisok, a római vízvezetékek és a gótikus katedrálisok. A megállíthatatlannak mutatkozó változássorozatok sokakat arra késztetnek, hogy alkalmazkodjanak a legújabb technológiákhoz, hogy ekképpen jussanak versenyelőnyhöz és nagyobb tudásra tegyenek szert. Ez azonban - lássuk be - nem minden esetben (sőt!) egyszerű.

A LinkedIn szakemberei megosztottak néhány tippet annak érdekében, hogy hatékonyabban követhetők legyenek a legújabb trendek, hogy azokat a magánéletben és a munkában ugyancsak ki lehessen aknázni. Ezekből a javaslatokból hozunk most egy kis kedvcsinálót.

Első lépésben fontos tisztázni, hogy miben lehet az elsajátítani tervezett digitális-technológiai nóvum a segítségünkre. Milyen probléma megoldásában szolgálhat bennünket fogódzóként? Megfelel-e az igényeinknek és illeszkedik-e a célkitűzéseinkhez? Javítható-e ezzel a termelékenység és a hatékonyság? Azonnal lehet-e alkalmazni a gyakorlatban? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, máris sikerült leszűkítenünk a kört és a számunkra releváns területre összpontosítani.

Kulcsszempontnak tartják, hogy legyenek világos, konkrét célok - példaként, ha azt szeretnénk, hogy javítsunk az online kommunikációnkon (pl. blogok, weboldalak stb. esetében), akkor a tömör, minőségi információátadást támogató mesterséges intelligencia eszközeit keressük.

Az LPC felnőttképzési szolgáltató az élethosszig tartó tanulás életben tartására ösztönzi az embereket a technológiai újítások vonatkozásában is, mivel ez a gazdasági célok elérését is erőteljesen támogatja. Bizonyos területeken (pl. vállalkozóként) javasolt törekedni az adminisztratív bonyodalmak enyhítésére és a folyamatok egyszerűsítésére a technológia révén - ilyen lehet az ügyfélszolgáltatás területe és a szolgáltatások népszerűsítése. Több eszköz segítségével idő- és költséghatékonyabbá formálhatók a folyamatok.

Az internet pedig valóságos információs kincsesbánya, amivel mindenképpen megéri élni, hogy bővíteni tudjuk a technológiai műveltségünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...