2021.06.25. 12:31:56 8284 249

Lenmagot ide! Ezért nagyon egészséges
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lenmag, élettani hatását tekintve, egy szuperélelmiszer. Számos egészségügyi problémánkra megoldást jelenthet a fogyasztása. Sokrétű alkalmazása temérdek jó tulajdonságának köszönhető. Péksüteményekben, salátákon vagy olaj formájában is fogyaszthatjuk, változatosan készíthetünk vele ételeket. Feldobja a hétköznapi fogásainkat, de ami még ennél is lényegesebb, sokat tesz az egészségünkért.

Lenmag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lenmag

Igazi vitaminbomba!

A-, C-, D-, és E-vitamin tartalma mellett a B-vitamin család tagjait bőségesen tartalmazza. B1-, B2-, B3-, B5-, és B6-vitamin tartalma miatt rendkívül jót tesz a szépségünknek is. Emellett magnéziumban, kalciumban, mangánban, rézben, cinkben, foszforban és vasban gazdag.

A vitaminok és nyomelemek áldásos hatásai

Segíti a bőr belső hidratációját, a vízmegkötését, csökkenti a bőrirritációt, érzékenységet, a bőr gyulladásos tüneteit. Kipirosodásra, viszketésre nem csak belsőleg fogyasztva, de vízzel kevert elegyéből készült nyákkal külsőleg kezelve is jól csillapítja a kellemetlen tüneteket.

Női bajok ellen

Fitoösztrogén tartalmának köszönhetően a menopauza és a pajzsmirigy alulműködés tüneteit hatékonyan csillapítja. Várandósság, PCOS, és endometriózis alatt éppen ezért csak orvosi felügyelettel érdemes nagyobb mennyiségben vagy rendszeresen lenmagot ennünk.

Szuper telítetlen

A telítetlen zsírsavak komoly szerepet játszanak az öregedés-gátlásban és ez nem csak a külső öregedési jelekre vonatkozik. Ahogy telik az idő szerveink is veszítenek működőképességükből. A regenerálódást, illetve a lassabb sejtöregedést segítik a telítetlen zsírsavak. A többszörösen telítetlen zsírsavak még ennél is hatékonyabbak, a lenmag pedig mindkettőből rendkívül sokat tartalmaz.

Rostokban gazdag

Ez a tulajdonsága pedig azzal jár, hogy a lenmag fogyasztása a székrekedésen is segíthet, helyreállítva a normál bélmozgást. Közben csökkenti a koleszterinszintet, jó hatással van a szívünkre és érrendszerrendszerünkre. Segíthet a vérnyomás csökkentésében és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is.

Így fogyaszd!

A leghatásosabb, ha őrölt formában alkalmazod, ha a rostanyagaira nincs szükséged, olaja is nagyon hasznos. Őrölt lenmagot akár minden reggel fogyaszthatsz joghurtba vagy müzlihez keverve. Ezenfelül vegán életmód vagy tojásérzékenység esetén tojás helyett is használhatjuk, ha egy evőkanálnyi lenmag őrleményt elkeverünk 3 evőkanál vízzel, és állni hagyjuk, míg sűrű, nyúlós állagot kapunk. Ezt követően akár tésztákhoz, akár panírozáshoz tojásként használhatjuk.

Forrás: Divany

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...