2022.11.21. 17:53:15 6587 271

Lélekmelegítő krémleves receptek a téli estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármennyire is szeretnénk lelassítani az idő kerekét, közeledik a tél. Nem kell ettől pánikolni! Azonban nem baj, ha előre felkészülünk mentálisan arra, hogyan fogjuk magunkat feltölteni erővel, energiával, amikor tényleg a hideg és a sötét telepszik ránk és nem engedi, hogy jól érezzük magunkat. Amennyiben megfelelő ötletekkel és előre kidolgozott stratégiával rendelkezünk, nem érhet bennünket nagy meglepetés. Azonnal elő tudjuk venni a számunkra aktuális megoldást, hogy javítsunk a hangulatunkon. Nincs is jobb annál, mint este bekuckózni a finom, puha plüss pizsamámban az ágyba, egy jó sorozat mellett, jókora bögre ízletes, tápláló krémlevest kortyolgatva. Nézzük, milyen krémleveseket készíthetünk az ilyen alkalmakra.

Karfiolkrémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karfiolkrémleves

Tejszínes kaporkrémleves

Hozzávalók (4 adag): 5 marék kapor, 30 g vaj, 2 dl tejföl, 3 dl alaplé, 2 ek liszt, 1,5 dl tejszín, 1 ek ecet, ízlés szerint só

Elkészítés: A kaprot vágjuk apróra mosás után. Egy edényben felolvasztott vajon melegítsük meg a kaprot és öntsük fel zöldség alaplével. Egy tálban készítsük el a habarást a tejfölből és a lisztből. Adagoljuk hozzá a léhez. Ízesítsük pici sóval és ecettel. Adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel. Ízlés szerint fogyaszthatjuk sajttal, vagy pirított kenyérkockával.

Zelleres birsalmakrémleves

Hozzávalók: 1 fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2 darab birsalma, ízlés szerint szerecsendió, ízlés szerint só, 2 dl tejszín, ízlés szerint dió, 1 ek vaj

Elkészítés: A vajat lábasban megolvasztjuk, a felaprított hagymát üvegesre pároljuk rajta. A zellert apró kockákra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Zöldség alaplevet adunk hozzá, hogy ellepje. Megsózzuk. Addig főzzük, míg félig meg nem puhul. Megtisztítjuk és kimagozzuk a birsalmákat, és felkockázva a zellerhez adagoljuk. Együtt főzzük tovább, miután megpuhult szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet leturmixoljuk. Pirított, durvára vágott dióval tálaljuk.

Kelkáposzta krémleves

Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta, 40 dkg krumpli, 2 ek olaj, 2 darab babérlevél, ízlés szerint majoranna (morzsolt), 1 liter zöldség alaplé, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, ízlés szerint só, ízlés szerint bors, opcionális bacon

Elkészítés: A hagymát vágjuk fel, és egy kevés olajon dinszteljük meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet. Tegyük bele a kockára vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel zöldség alaplével. Ha a krumpli megpuhult, vegyük ki a lábasból a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük le a levest. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még alaplevet vagy vizet. A kelkáposzta levelekről vágjuk le az ereket, vágjuk fel, és egy pici olajon dinszteljük meg, majd turmixoljuk a leveshez, és főzzük még pár percig. A levest díszíthetjük pirított baconnel, de anélkül is finom.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök (megsütve), 2 gerezd fokhagyma, másfél liter húsleves alaplé, 2,5 dl tejszín, 2 ek olívaolaj, ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor megsült a tök, kivesszük, majd kikaparjuk a húsát egy edénybe. Melegítünk 1-2 evőkanál olívaolajat egy edényben. Rátesszük az össze szeletelt fokhagymát, majd addig kevergetjük, amíg a hagyma egy kicsit megpirul. Az így elkészült alapra mehet rá a sütőtök, összekeverjük az egészet, és felöntjük 1,5 liter alaplével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a forrástól számított 15 percig főzzük. Amikor elkészült botmixerrel krémesre pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Még egyszer azzal is összeforraljuk. Pirított tökmaggal és egy kis tejföllel lehet tálalni.

Karfiolkrémleves

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 ek olívaolaj, 1 darab vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 bögre alaplé, 3 bögre tej, ízlés szerint kakukkfű, fél bögre parmezán, ízlés szerint só, bors

Elkészítés: Előkészítjük a karfiolt, majd szedjük rózsáira.A kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat. Pár perc alatt pirítsuk meg. Bele lehet tenni a karfiolt, a kakukkfüvet és az alaplével felönteni . Forrástól számított 20-25 percig főzzük. Vegyük ki a kakukkfű ágakat.Amikor elkészült botmixerrel pürésítsük a levesünket, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.. Bele tehetjük a tejet, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és ezekkel együtt is forraljuk össze.Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...