2022.01.05. 12:50:00 8207 265

Lehet-e terapeutánk a mobilunk? Ezzel a 3 alkalmazással még az is lehet - a jövőben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy érzelmi probléma túl bonyolult ahhoz, hogy baráti segítséggel megoldjuk, a legtöbben nagy nehezen rászánják magukat arra, hogy képzett mentálhigiénés szakemberhez forduljanak. Aki pedig nem találja a megfelelőt, terápiás alkalmazások segítségével ugyancsak találhat hathatós segítséget.

Mobilozás a kanapén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobilozás a kanapén

A hazai ilyesfajta lehetőségek igencsak szegényesek, azonban a nyugati országokban már jelentősebb az olyan online platformok jelenléte, amelyek a bankok adatvédelmi és biztonsági intézkedéseivel vetekszenek. Furcsának tűnhet felnőtt fejjel a telefonunkon keresztül kiönteni a lelkünket, azonban az elemi mentális egészségünk érdekében bizarrabb dolgokat is megtehetünk.

Az elszigetelten élő emberek körében érthető módon gyakoribb a depresszió és a szorongás, de szenvedélybetegek számára is hasznos lehet a terápiás célú elbeszélgetés. Az alacsonyabb életminőségben élők önbecsülése is alacsonyabb és a stressz ugyancsak jellemzőbb rájuk.

A személyes találkozók szakemberek irodáiban bizony borsos díjazás ellenében érhetők el, míg a weboldalakon összegyűjtött, telefonon keresztül felkereshető segítség elérhetőbb díjszabással dolgozik.

Külföldi platformok lelki segélyhez

BetterHelp

Egy kérdőívre adott válaszaink alapján ajánlj nekünk szakembert a rendszert. A webhely és az alkalmazás igazán felhasználóbarát, ahol választásunk szerint akár anonim is regisztrálhatunk.

Larkr

Ez az alkalmazás előfizetés és kötelezettségvállalás nélküli élő, online terápiás üléseket kínál a problémánk rövid leírása alapján felkínált terapeutával. Ingyenes funkciókkal naplózhatunk és követhetjük hangulatunkat. Az beszélgetések között pedig telefono keresztül érhetjük el a választott szakembert.

Talkspace

Többféle csomag közül választhatnak a szolgáltatást választók, amelyben élő videóterápia, hang- és szöveges üzenet is elérhető. Tinédzserek lelki segélyével és párterápiával foglalkozó szakemberek ugyancsak szolgáltatanak itt. Egyre több munkáltató bővíti ki juttatási csomagját erre a lehetőségre, ahol minden terapeuta rendelkezik (klinikai) engedéllyel.

Amennyiben hazánkban is elérhető lenne ilyen szolgáltatás, vajon igénybe vennéd? Vagy ez a lehetőség is inkább a modern technikai megoldásokra nyitottabb fiataloknak fog csak kedvezni?

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...