2019.01.12. 17:02:03 10689 337

Legyen pihe-puha a bőr mindenütt – A könyöködön is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen talán még jobban érdemes odafigyelnünk arra, hogy rendszeresen hidratáljuk ruha alá bújtatott, a hidegtől védett, a fűtéstől még inkább száraz bőrünket. Különösen igaz ez az olyan területekre, amely hajlamosabb a kiszáradásra. Ilyen például a könyökünk bőre.

Kiszáradt bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiszáradt bőr

Az a rész azért is szárad ki hamarabb, hiszen állandóan mozgásban van, a bőr állandóan kinyúlik, majd összehúzódik. Ezen kívül ezen a részen kevesebb zsírt, vagyis faggyút is termel a bőrünk, ezért hajlamosabb itt a kiszáradásra. A rendszeres folyadékpótláson kívül még mit tehetünk, hogy ez az aprócska terület is pihe-puha legyen? Következzen néhány trükk!

Bírod az ananászt?

Ha igen, akkor a legközelebbi bevásárlás alkalmával vegyél egy érett példányt, és otthon fogyaszd el desszert gyanánt! De! Ne fald fel az egészet, egy kis darabkát hagyj a zuhanyozásra is! Dörzsöld át a finom gyümölccsel a bajos területeket (az arcod maradjon ki a buliból), majd folytasd a zuhanyozást a szokásos módon!

Ne vágj hozzá savanyú képet!

Vágj félbe egy citromot, és alaposan masszírozd át vele a problémás részeket! Ezt a műveletet ismételd hetente egyszer, hogy elérd a kívánt hatást!

Radírozd!

Ehhez a házi bőrradírhoz kell 1 evőkanál olívaolaj, amit keverj össze 2 evőkanál tengeri sóval! Zuhanyzás közben radírozd át vele a problémás részeket!

Még egy kis savanyúság!

Ahogy a citrom, úgy a lime is csodákra képes, olaj formájában! Csepegtess zuhanyzás közben néhány csepp lime- vagy citromolajat könyököd kiszáradt bőrére, majd mosd le alaposan.

A méz csodás ereje!

Hevíts fel 2 evőkanál mézet, de ügyelj arra, hogy 40 ⁰C-nál ne legyen melegebb, különben elillannak belőle az értékes hatóanyagok! Ha megvagy, adj hozzá egy evőkanál frissen facsart citromlevet. Vidd fel a keveréket a könyökeidre, hagyd hatni körülbelül fél órát, öblítsd le, majd mehet rá a kedvenc testápolód!

Forrás: praxisvita.de, praxisvita.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...