2019.01.12. 17:02:03 10850 337

Legyen pihe-puha a bőr mindenütt – A könyöködön is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen talán még jobban érdemes odafigyelnünk arra, hogy rendszeresen hidratáljuk ruha alá bújtatott, a hidegtől védett, a fűtéstől még inkább száraz bőrünket. Különösen igaz ez az olyan területekre, amely hajlamosabb a kiszáradásra. Ilyen például a könyökünk bőre.

Kiszáradt bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiszáradt bőr

Az a rész azért is szárad ki hamarabb, hiszen állandóan mozgásban van, a bőr állandóan kinyúlik, majd összehúzódik. Ezen kívül ezen a részen kevesebb zsírt, vagyis faggyút is termel a bőrünk, ezért hajlamosabb itt a kiszáradásra. A rendszeres folyadékpótláson kívül még mit tehetünk, hogy ez az aprócska terület is pihe-puha legyen? Következzen néhány trükk!

Bírod az ananászt?

Ha igen, akkor a legközelebbi bevásárlás alkalmával vegyél egy érett példányt, és otthon fogyaszd el desszert gyanánt! De! Ne fald fel az egészet, egy kis darabkát hagyj a zuhanyozásra is! Dörzsöld át a finom gyümölccsel a bajos területeket (az arcod maradjon ki a buliból), majd folytasd a zuhanyozást a szokásos módon!

Ne vágj hozzá savanyú képet!

Vágj félbe egy citromot, és alaposan masszírozd át vele a problémás részeket! Ezt a műveletet ismételd hetente egyszer, hogy elérd a kívánt hatást!

Radírozd!

Ehhez a házi bőrradírhoz kell 1 evőkanál olívaolaj, amit keverj össze 2 evőkanál tengeri sóval! Zuhanyzás közben radírozd át vele a problémás részeket!

Még egy kis savanyúság!

Ahogy a citrom, úgy a lime is csodákra képes, olaj formájában! Csepegtess zuhanyzás közben néhány csepp lime- vagy citromolajat könyököd kiszáradt bőrére, majd mosd le alaposan.

A méz csodás ereje!

Hevíts fel 2 evőkanál mézet, de ügyelj arra, hogy 40 ⁰C-nál ne legyen melegebb, különben elillannak belőle az értékes hatóanyagok! Ha megvagy, adj hozzá egy evőkanál frissen facsart citromlevet. Vidd fel a keveréket a könyökeidre, hagyd hatni körülbelül fél órát, öblítsd le, majd mehet rá a kedvenc testápolód!

Forrás: praxisvita.de, praxisvita.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?