2016.02.23. 16:04:14 14390 379

Legyen mindig otthon alma! - Almás ételek édesen és sósan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alma egy univerzálisan felhasználható gyümölcs. Savanykás íze miatt ugyanúgy jó sós ételekhez, mint az édességekhez, ráadásul könnyen elérhető, nem tartozik a drága termékek közé és nagyon magas a vitamin-, valamint ásványi anyag tartalma. Többek között ezért is szeretjük, ha mindig van otthon egy kis alma. Most 3 új receptet hoztunk nektek!

Amerikai almás pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Amerikai almás pite

Almás káposztasaláta

** Hozzávalók:**

  • 50 dkg káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db alma

Öntet hozzávalói:

  • 1,5 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 mk só
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1-2 tk cukor

A káposztát és a lila hagymát gyaluljuk, vagy vágjuk fel vékonyra. A sárgarépát és az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. (pl. káposztareszelőn)

Ezután tegyük bele egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára. (ízlés szerint készíthetjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra)

Ezután az öntet öntsük rá a káposztás keverékre, majd alaposan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje.

Helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára az elkészült salátát a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.

Tálaláskor kínálhatjuk ízlés szerint sültek, grill és rántott húsok mellé, de így magában is fogyaszthatjuk.

Almás hússaláta

Hozzávalók:

3 szelet sült hús (pl. maradék) 4 db főtt tojás 1/2 jégsaláta 3 db csemege uborka 2 db édes alma 1 kisebb gránátalma

Öntet hozzávalói:

1,5-2 dl tejföl 2 ek tejszín 1 ek méz őrölt fehér bors csipet só

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe. Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pl. a maradék sült húst is felhasználhatjuk)

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.

Receptek forrása: gizi-receptjei.blogspot.hu

Amerikai almás pite

Hozzávalók - 35 dkg finomliszt - 18 dkg vaj - 2 ek porcukor - 1 csipet só - 30 ml víz - 80 dkg alma - 13 dkg cukor - 2.5 evőkanál finomliszt - 1 kk fahéj - 0.25 kávéskanál szerecsendió - 1 ek citromlé - 4 dkg vaj - +3 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a csipet sóval, morzsoljuk össze a vajat a liszttel, majd gyúrjuk tovább a tésztát a víz hozzáadásával. Hűtsük a fagyasztóban 15 percig.

Ezalatt az idő alatt az almát hámozzuk, kicsumázzuk, felcikkezzük és vékony szeletekre vágjuk. 13 dkg cukorral, fahéjjal és szerecsendióval valamint egy kis citrommal ízesítjük.

A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát (24 cm átmérő). A maradék tésztát levágjuk, és félre tesszük. Megtöltjük az almával, amit még egy kis vízzel is meglocsolunk, a 4 dkg vajat kis kockákra vágjuk, és a tölteléken egyenletesen elosztjuk.

A maradék tésztát most összegyúrjuk és újra kisodorjuk, letakarjuk vele a piténket, a széleket összedolgozzuk, összenyomjuk a kezünkkel. Villával alaposan megszurkáljuk, majd vizes ecsettel átkenjük. Porcukrot szitálunk rá. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sül.

Forrás: nosalty.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...