2021.05.11. 15:30:00 8711 261

Legyen ez a mesterműved: Citromos tortácska tej- és gluténmentesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A helyes életmód egészségmegőrző szerepe mellett egyre több embernek az ételintoleranciát is számításba kell vennie. A tej- és gluténmentes ételek azonban bárki számára fogyaszthatók, így biztosan nem lövünk mellé, ha „vegyes társaságot” szeretnénk elkápráztatni süteményünkkel!

Citromos tortácska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos tortácska

A különböző textúrákat felvonultató, réteges és elképesztően finom citromos tortácska a megszólalásig hasonlít az eredetileg megalkotott süteményhez. Az édesszájúaknak sem kell félnie ezektől a falatnyi tortáktól: a fanyarkás citromos ízt a süti tetején helyet foglaló hab édessége tökéletesen kiegészíti. Irány a biobolt!

A glutén- és tejmentes citromos tortácska hozzávalói

A tésztához:

1 csésze kókuszliszt

fél csésze kókuszolaj

4 ek. méz

1 tk. (gluténmentes) vaníliakivonat

A töltelékhez:

900 gr tejmentes sajtkrém (vagy ehhez hasonló más, semleges ízű, de krémes készítmény)

1/3 csésze tejmentes „tejföl”

¾ cs. méz

3 db tojás

3 ek. friss citromlé

A habhoz:

7 db tojás fehérjéje

1 tk. (gluténmentes) vaníliakivonat

1 cs. méz

1 csipet borkő (opcionális)

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és béleljünk ki egy piteformát. a tészta nedves hozzávalóit, azaz az olajat, a vaníliát és a mézet keverjük el egymással először, majd adagoljuk apránként a kókuszlisztet is hozzá. Az elkészült tésztát egyenletesen terítsük el a formában.

  2. A tejmentes krémet és tejfölt verjük fel egy keverőtálban, és kevertessük el velük a mézet is. A tojásokat egyesével kell hozzáadni a krémhez. Végül a citrom levét is hozzáadhatjuk, és megtölthetjük a tésztát a citromos krémmel. Egy órányi sütés után tegyük félre a félkész tortát, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha másnap frissebben szeretnénk felszolgálni, nyugodtan fedjük le és tegyük be a hűtőbe!)

  3. Miután a torta kihűlt, ismét melegítsük fel a sütőt az előbbi 160 fokra. Közben verjük fel a tojáshabhoz szükséges tojásfehérjéket, mielőtt kellően kemény lenne, a borkő is mehet bele. Amikor kemény habot kaptunk, óvatosan keverjük el benne a mézet, hogy szépen kicukrosodjon. Végezetül a vaníliakivonatot is hozzákeverhetjük. A hideg tortánk tetejére halmozott habot kb. 10 percig kell sütnünk, majd a kihűlt tortát minimum egy órányi hűtőben tartás után ajánlott tárolni. Erre azért van szükség, hogy a citromos krém tökéletes állagú legyen.

Jó étvágyat mindenkinek!

Forrás: www.womandailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...