2018.10.04. 07:59:39 9571 327

Légy környezettudatosabb! – A konyhádban is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, ha létezne a „Világon a legtöbb konyhai papírtörlőt elhasználók” világrekordja, akkor a miénk lenne a dicsőség. Sajnos… Az elmúlt hónapokban kissé túlzásba vittük ennek használatát az otthonunkban. Na jó, van egy örökké maszatoló, édes kétévesünk…:-)

Kis konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis konyha

És ha valaki után szinte állandóan takarítani kellene, az pont ez a korosztály. Persze, ezt cseppet sem bánjuk, de az is igaz, hogy jobb lenne odafigyelnünk a letéphető papírkák elhasznált mennyiségére. Ez egyrészt a pénztárcánknak, a szemetesünknek, és, ami a legfontosabb, a környezetünknek sem tesz jót. De hogyan is lehetünk környezettudatosabbak a konyhánkban? Mondjuk, így:

Papírtörlő helyett!

Remek mosható konyhai törlőkendőket kaphatunk, melyek bizonyos ideig tartó használat után mehetnek a mosógépbe egy gyors zuhanyra. Ha nagyon szeretnél odafigyelni a környezetedre, a papírszalvéta helyett használhatsz textilszalvétát is!

Figyelj a csomagolásra!

Már az üzletben figyelhetsz arra, hogy ne halmozd az otthonodban a szemetet! Vásárolj csomagolás nélküli termékeket! A zöldségekhez, gyümölcsökhöz, pékárukhoz vigyél textilzsákot, így azt használhatod a műanyag zacskók helyett.

Alufólia, frissentartó fólia? Le velük!

Törekedj rá, hogy minél kevesebbet használj ezekből az anyagokból! A maradék ételeket inkább kis edényekben tárold a hűtőben. Az sem baj, ha ezeknek az edényeknek az anyaga sem műanyag!

A lényeg a tartósság!

Konyhai eszközökből, mint fakanál, merőkanál, használj tartós, környezetkímélő anyagból készülteket! Lehet, hogy az olcsóbb, műanyag első ránézésre jobb választásnak tűnik, ám hosszú távon sem Neked, sem a környezetnek nem kifizetődő. Nemesacél, fa, üveg – ezeket válaszd, ha még sokáig szeretnéd használni a termékeket, és a környezettudatosságra is figyelnél!

Sütni, csak okosan!

Te is sütőpapírt használsz, ha zsiradék nélkül szeretnél, vagy éppen kell sütnöd? Tépkedés helyett jó megoldás lehet a mosható, szilikonos sütőlap, amit többször is használhatsz egy gyors takarítás után.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...