2014.05.17. 12:00:00 5995 58

Légy hatékony: ne csinálj semmit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak pillanatok, amikor tényleg akkor cselekszel a leghelyesebben, ha elszámolsz tízig (vagy százig) és egyszerűen nem csinálsz semmit. Sőt, az is lehet, hogy aludnod is kell rá egyet… Nos, a megoldás a következő helyzetekben egyszerűbb, mint az érzéseid meghatározása. A következő listával segítünk, hogy könnyebben beazonosítsd, azokat a szituációkat, amikor a legjobb, ha nem csinálsz semmit, de legalábbis féken tartod a nyelved.

Fáradt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt nő

Maradj veszteg, ha fáradt vagy!

Nem kell mindennap megváltani a világot! Amikor fáradt vagy, akkor inkább ne állj neki fontos dolgoknak, hanem pihenj! Ne csinálj semmit, csak relaxálj! Illetve egy dolgot megtehetsz: gondolkozz el rajta, hogy ebben a kimerült pillanatban mi tenne boldoggá, és engedj a kísértésnek! Nézd meg a kedvenc sorozatod, aludj, végy egy meleg fürdőt vagy majszolj el egy csokit! Amikor kipihented magad, sokkal hatékonyabban vetheted bele magad a munkába, így elkerülheted a rossz döntéseket.

Mérges vagy? Ugye, tudod a választ?

Ne csinálj semmit! A harag rossz tanácsadó, és olyan döntéseket hozhatsz, melyeket később megbánhatsz. Először le kell higgadnod ahhoz, hogy távolabbról vagy más szemszögből láthasd a dolgokat. Tehát, ha mérges vagy, inkább hagyd egy ideig lógva az ügyet, majd megoldod később. Vagy nem. És ez nem pusztán a „ne szólj szám, nem fáj fejem” stratégia, sokszor tényleg maguktól (vagy egy harmadik személy jóvoltából) megoldódnak a dolgok.

Hasonló a helyzet, ha ideges vagy

Vagy esetleg izgatott. Sok olyan helyzet adódhat, amelynek során egy kicsit felpörgünk. Ez a jobbik eset, de még ilyenkor is hozhatunk elhamarkodott döntéseket. Ha túl idegesek vagyunk, és stresszelünk, nem szabad semmilyen fontos döntést meghozni. Ne csinálj semmit, dőlj hátra, vegyél mély levegőt, számolj el százig! Ne hagyd, hogy elragadjon a pillanatnyi indulat! Gondolkozzunk el rajta, hogy mit tehetnénk az ellen, hogy felidegesítsük magunkat a főnökön vagy egy barát hülye beszólásán. Igazából csak hozzáállás kérdése az egész.

Végezetül: miért jó taktika, ha ilyenkor alszol inkább?

Az alvás csodákra képes: regenerálódik a szervezeted és helyére kerülnek a gondolataid is. Ráadásul, telik közben az idő, és mint tudjuk: az idő mindent megold. Közhelyesen hangzik, de ha végig gondoljuk az életünket, hányszor voltunk pusztán csak türelmetlenek, míg időközben szépen elrendeződtek a dolgok? Az idegességünk biztosan nem járult hozzá a megoldáshoz, sőt, lehet, hogy csak hátráltatta azt. Igen, higgadtságot követel, hogy kiélezett helyzetben éjszaka jól aludjunk, de biztosan megtalálod a módját, hogy valami kimerítsen. ;)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?