2021.04.27. 15:45:00 7917 234

Le a pattanásokkal! Ezek a kevésbé ismert pattanás elleni összetevők is segíthetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha neked sem hoznak hosszú távon megoldást a hagyományos pattanás elleni készítmények, itt az ideje új összetevők nyomába eredni. Szerencsére a bőrgyógyászoknak van pár új alternatívájuk erre a kellemetlen bőrproblémára.

Pattanás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanás

A bababőr sajnos sokunknak a pubertás után sem tér vissza, mi vagyunk azok, akik felnőttként is az aknés bőr árnyékában élünk. Hiába a rengeteg bőrápolási termék, és itt leginkább az olyan baktériumölő hatású szerekre gondolok, amelyek fő összetevője szalicilsav vagy benzoil-peroxid, többünknek nem igazán jelentenek gyógyírt.

Vannak azonban olyan összetevők, amelyekről bár már hallhattunk a pattanások elleni harcban, egy- egy új formulában most mégis potenciálisan hatásos összetevőnek számíthatnak. Ráadásul akár bőrirritáció nélkül is elérhető velük a vágyott javulás!

Propolisz és méz

A koreai nők egyik csodaszere a propolisz, én azt feltételezem, hogy a miénktől ennyire eltérő étrenddel együtt hozza azt a porcelánbőr szerű hatást, amit annyian irigylünk tőlük. A méz antibakteriális hatékonyságát már többször bizonyították, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása szintén segíthet a pattanásos bőrt megnyugtatni. A különböző koncentrációjú készítmények mindenkinél más és más eredményt hozhatnak.

Pro- és prebiotikumok

Az étrendünk, emésztőrendszerünk egészsége és bőrünk állapota köztudottan szoros kapcsolatban állnak egymással. Emiatt van pár olyan bőrápolási márka, amely nem csupán a bél mikrobiális környezetében, de a bőrén is igyekszik egyensúlyt teremteni! A „jó” baktériumok egészséges egyensúlya a bőrön szükséges ahhoz, hogy az ép lehessen, ellentétes esetben gyulladás alakulhat ki, amely bőrbetegségeket okozhat. Éppen ezért azoknak is ajánlott pre- vagy probiotikumos technológiát alkalmazó készítményeket használni, akiknek bevált a benzoil-peroxid, hiszen az válogatás nélkül pusztítja el az arcunkon megtalálható baktériumokat. Azt azonban fontos megjegyeznünk, hogy nagyon nehéz olyan kozmetikumot előállítani, amelyikben képesek tartósan életben tartani a szükséges jó baktériumokat, így ezek az anyagok meglehetősen hígítottak.

Kakukkfű és oregánó

Az illóolajok szerelmeseinek jó hír, hogy a teafaolaj mellett hamarosan újabb kettő gyógynövény kivonata is harcba szállhat a pattanások kialakulásához társítható baktériumok elpusztításában. A sokszor antirezisztens baktériumok úgynevezett biofilmeket is képesek képezni a bőrön, amik ellenállni képesek a hagyományos antibakteriális szereknek. Ezt a gondot oldja meg egyes szakemberek szerint például az oregánó illóolaja, ezért érdemes lehet bevenni az ezzel készült készítményeket a szokásos arcápolási rutinba.

Barátcserje

A faggyútermelés kiegyensúlyozására, így a hormonális pattanások és a mitesszerek kialakulásának csökkentéséhez az illatos barátcserje tűnik új befutónak. Előreláthatólag a pórusok eltömődését megakadályozva nyújthat nagy segítséget, azonban - az előző illóolajokhoz hasonlóan - ennek arcbőrön való hatékonyságának fokát a mai napig vizsgálják.

Figyelem! Már bármilyen apró változtatás az arcápolási rutinban is nem kívánt mellékhatásokat eredményezhet, ezért bőrgyógyászunkkal egyeztetve kezdjünk csak neki egy-egy új készítmény kipróbálásának!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...