2021.04.27. 15:45:00 5799 231

Le a pattanásokkal! Ezek a kevésbé ismert pattanás elleni összetevők is segíthetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha neked sem hoznak hosszú távon megoldást a hagyományos pattanás elleni készítmények, itt az ideje új összetevők nyomába eredni. Szerencsére a bőrgyógyászoknak van pár új alternatívájuk erre a kellemetlen bőrproblémára.

Pattanás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanás

A bababőr sajnos sokunknak a pubertás után sem tér vissza, mi vagyunk azok, akik felnőttként is az aknés bőr árnyékában élünk. Hiába a rengeteg bőrápolási termék, és itt leginkább az olyan baktériumölő hatású szerekre gondolok, amelyek fő összetevője szalicilsav vagy benzoil-peroxid, többünknek nem igazán jelentenek gyógyírt.

Vannak azonban olyan összetevők, amelyekről bár már hallhattunk a pattanások elleni harcban, egy- egy új formulában most mégis potenciálisan hatásos összetevőnek számíthatnak. Ráadásul akár bőrirritáció nélkül is elérhető velük a vágyott javulás!

Propolisz és méz

A koreai nők egyik csodaszere a propolisz, én azt feltételezem, hogy a miénktől ennyire eltérő étrenddel együtt hozza azt a porcelánbőr szerű hatást, amit annyian irigylünk tőlük. A méz antibakteriális hatékonyságát már többször bizonyították, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása szintén segíthet a pattanásos bőrt megnyugtatni. A különböző koncentrációjú készítmények mindenkinél más és más eredményt hozhatnak.

Pro- és prebiotikumok

Az étrendünk, emésztőrendszerünk egészsége és bőrünk állapota köztudottan szoros kapcsolatban állnak egymással. Emiatt van pár olyan bőrápolási márka, amely nem csupán a bél mikrobiális környezetében, de a bőrén is igyekszik egyensúlyt teremteni! A „jó” baktériumok egészséges egyensúlya a bőrön szükséges ahhoz, hogy az ép lehessen, ellentétes esetben gyulladás alakulhat ki, amely bőrbetegségeket okozhat. Éppen ezért azoknak is ajánlott pre- vagy probiotikumos technológiát alkalmazó készítményeket használni, akiknek bevált a benzoil-peroxid, hiszen az válogatás nélkül pusztítja el az arcunkon megtalálható baktériumokat. Azt azonban fontos megjegyeznünk, hogy nagyon nehéz olyan kozmetikumot előállítani, amelyikben képesek tartósan életben tartani a szükséges jó baktériumokat, így ezek az anyagok meglehetősen hígítottak.

Kakukkfű és oregánó

Az illóolajok szerelmeseinek jó hír, hogy a teafaolaj mellett hamarosan újabb kettő gyógynövény kivonata is harcba szállhat a pattanások kialakulásához társítható baktériumok elpusztításában. A sokszor antirezisztens baktériumok úgynevezett biofilmeket is képesek képezni a bőrön, amik ellenállni képesek a hagyományos antibakteriális szereknek. Ezt a gondot oldja meg egyes szakemberek szerint például az oregánó illóolaja, ezért érdemes lehet bevenni az ezzel készült készítményeket a szokásos arcápolási rutinba.

Barátcserje

A faggyútermelés kiegyensúlyozására, így a hormonális pattanások és a mitesszerek kialakulásának csökkentéséhez az illatos barátcserje tűnik új befutónak. Előreláthatólag a pórusok eltömődését megakadályozva nyújthat nagy segítséget, azonban - az előző illóolajokhoz hasonlóan - ennek arcbőrön való hatékonyságának fokát a mai napig vizsgálják.

Figyelem! Már bármilyen apró változtatás az arcápolási rutinban is nem kívánt mellékhatásokat eredményezhet, ezért bőrgyógyászunkkal egyeztetve kezdjünk csak neki egy-egy új készítmény kipróbálásának!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Arcápolás a csillagjegyünk szerint? Ezt a terméket kell beszerezned hozzá! 2/1

Az asztrológia megmutatja nekünk, hogy születésünk energiája és a bolygónk hogyan befolyásolják természetünket, rámutatva a lehetőségeinkre és a kihívásainkra. A csillagjegyünk ismerete megvilágíthatja szerelmi életünket és karrierünket, ugyanakkor hasznos lehet akkor is, amikor azt kell eldöntenünk, hogy milyen összetevőket használjunk a bőrünkön!

Előzd meg a depressziót, amíg lehet!

Bárhogyan is sajog a szívünk, minden évben eljön az a pillanat, amikor el kell köszönnünk a nyártól néhány hónapra. Nem sokat tudunk tenni ez ellen, de ha sikerült megfelelően feltöltődnünk napsugárral, D-vitaminnal, legalább egy kicsit pihennünk, kikapcsolódnunk, illetve elutaznunk néhány napra, akkor ki fogjuk bírni az előttünk álló időszakot egy kis segítséggel. Mégis mit tehetünk azért, hogy a hűvösebb és sötétebb hónapokat könnyebben viseljük, amíg újra feléled a természet, és élvezhetjük a meleget?

Homoktövis – A természetes immunerősítő

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.