2023.04.02. 14:30:43 5777 259

Lámpaoltás! – Aludj sötétben a pihentető alvásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a gyerkőcök szobájában nem árt, ha pislákol némi fény - így könnyebben odatalál a szülők szobájába/ágyába -, addig nekünk, felnőtteknek maximum az ébresztőóra fénye világít egy keveset. Rendben van ez így?

Pihentető alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihentető alvás

A gyerekek éjjeli fénnyel kapcsolatos szokásain egy ideig nem lehet változtatni, mert egy kevéske világosság jól jön a nyugodt alvásukhoz – meg a mindenféle „szörnyek” és mumusok ellen is véd az éjszakai az az apró fény.:-) Felnőttként viszont teljesen más a helyzet, hiszen egy tanulmány szerint a pihentető alváshoz elengedhetetlen a teljes sötétség. Hogy hogyan is varázsolhatsz megfelelő sötétet az éjszakai pihidhez? Néhány tuti tipp, ha biztosra akarsz menni a pihentető alvást illetően!

  • Rejtsd el! Hidd el, teljes sötétséget kreálni nehezebb, mint gondolnád! Mert amikor már az összes lámpát leoltottad, a router, az ébresztőóra vagy más készülék fénye még mindig pislákol. Ha zavar, húzd ki ezeket a masinákat. Vagy ha nem akarsz ennyire „drasztikus” lenni, fordítsd őket a fal felé! Ugye, máris jobb!

  • Ha egyszerűen lehetetlen! Bármennyire igyekszel, nem tudsz 100 %-os sötétséget varázsolni a hálóban, mondjuk az üveges ajtó miatt? Bizony, ilyenkor a hajnal fényei beszűrődhetnek a szobába, ami nem a legjobb! Ebben az esetben egy ajtóra szerelt roló, de egy szuper szemmaszk is a segítségedre lehet!

  • Nem mindegy az árnyalat! Ahogy a lakás egyéb részein sem, úgy a hálószobában sem mindegy, milyen fények vesznek körül. Igen, tudjuk, most a sötétség a fő témánk, de azért erről is beszélni kell!:-) Szóval, a hideg, kékes árnyalatú fények nem lesznek Rád nyugtató hatással! Sőt! Ellenben a sárgás, narancssárgás „beütés” jó hatással lehet a hangulatodra és a majdani alvásodra is!

  • Ha már muszáj… Ha a teljes sötétséget mégsem bírod, beszerezhetsz magadnak egy éjjelifényt! Arra ügyelj, hogy minél alacsonyabbra rakd, közel a padlóhoz.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...