2017.08.06. 11:14:56 16018 345

Lágyítsd meg! - Így lesz újra puha a kemény sajt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha sajtról van szó, mi nem aprózzuk el a dolgot. Ha találunk olyat, amilyet szeretünk, és még az ára is „ízletes”, akkor nem ragadunk le pár dekánál. Mindjárt egy minimum fél, de inkább 1 kilós darab kerül a kosarunkba.

Kemény sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kemény sajt

Akkor pedig aztán sajtot eszünk mindenhez, sajtot teszünk mindenre! Még a sajtra is!:-) Persze, egy idő után alább hagy a lelkesedésünk, és ugyan már csak egy darabka van belőle, csak rakosgatjuk ide meg oda hűtőben. Nincs szívünk kidobni, pedig már érezhető is rajta, hogy nem mai darab… Kicsit keményke már szegény, így reszelni sem kifejezetten könnyű. Úgy néz ki, a szemetesben landol… megint…

Tényleg ez a megoldás?

Hogy más hogy van a kérdéssel, azt nem tudom, de mi csakis akkor dobunk ki ételt, ha azt tényleg nagyon-nagyon-nagyon muszáj. És akkor is fájó szívvel, hiszen mi sem szeretünk pazarolni. Így hát nem hittem el, hogy a megkeményedett, de amúgy ízre nem biztos, hogy rossz sajttal nem lehet mit kezdeni. Olvasgattam, keresgéltem, és kiderült, van megoldás!

Ha nem is vajban, de legalább tejben!

Szóval, ha Nálatok is probléma a megszáradt sajt, de kidobni nem akarjátok, akkor a következő trükköt érdemes kipróbálni! Tegyétek a darabkát tejbe, annyiba, hogy éppen ellepje. Hagyjátok állni néhány órát, majd vegyétek ki és már kész is a friss, puha sajt!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.