2024.03.31. 12:28:05 5428 198

Különleges húsvéti szokások a nagyvilágból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A húsvét szerte a világon a tavasz első igazi ünnepe, amikor is a természet újjászületését is ünnepeljük. Ahogy nálunk a hímes tojás, a sonka, a nyuszi, a locsolkodás szimbólumai és szokásai gyűlnek e szép ünnep köré, úgy a világ másik táján teljesen más hagyományok tartoznak ehhez a néhány naphoz.

Húsvét a világban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvét a világban

Lássuk, milyen érdekes szokások vannak a világ országaiban a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatban.

A piros nem tilos!

Görögországban is divat a tojásfestés, de ott csak a piros tojás dívik. Számukra a vörös szín Krisztus vérét jelképezi.

Régi hagyomány

Az Egyesült Államokban húsvét hétfőn nem hiányozhat a Fehér Ház ünnepi asztaláról a tojástekercs. Ez a hagyomány egészen 1878-ig, Rutherford B. Hayes elnökségéig nyúlik vissza. A rendezvényt minden alkalommal az elnök felesége szervezi és bonyolítja le.

Van, aki borzongva szereti

A norvégoknál az a furcsa hagyomány húsvét környékén, mely szerint az ünnepet megelőző héten, illetve az ünnepek alatt horrorfilmeket, thrillert néznek, izgalmas krimiket olvasnak. Mintha kicsit összekeveredne a Halloween és Húsvét.:)

Jönnek a boszik!

Svédországban húsvétkor vörösre festett arcú, boszorkányruhába öltözött gyerkőcök járnak házról házra, mondják el az áldást, elűzve ezzel a rossz szellemeket. Cserébe csokit kapnak, ám előfordul, hogy csak bizonyos rejtvények megoldása után juthatnak hozzá az édességhez.

Az elmaradhatatlan omlett

Egy franciaországi városban, Bessières-ben nem kevesebb, mint 4500 tojásból sütnek egy óriási adag omlettet. Aki részt kíván venni a nagy közös főzőcskében, már otthon feltörheti az omlettebe szánt tojást és viheti is a főtérre, ahol finom reggeli lesz belőle.

Forrás: jatektenger.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...