2022.07.11. 17:57:58 7818 258

Kozmetikai kendő – Csak indokolt esetben használd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Utazás, nyaralás során a kedvenc kozmetikai tisztítókendőnk jó szolgálatot tehet. Víz híján könnyen és gyorsan felfrissíthetjük magunkat, ami a forró nyári napokon életmentő lehet. De érdemes minden nap ezt használnunk? A kérdés jogos, hiszen az is igaz, hogy a tiszta víznél jobb választás nincs.

Kozmetikai kendő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kozmetikai kendő

Napközben, akár munka után, akár épp a nyaralás, vagy egy hosszabb utazás közben, ha nincs lehetőségünk lemosni a sminkünket, az előre benedvesített kendő a lehető legjobb választás. Ám rendszeres használata, pláne, ha van lehetőségünk a „hagyományos” arcmosásra, nem csak indokolatlan, de sok esetben káros is lehet, nekünk és környezetünknek is.

Amiért nem érdemes minden nap kozmetikai kendőt használni

A szemed sem kívánja

Hogy eltávolítsd a vízálló sminket, a kendővel alaposan meg kell dörgölni a szemed környékét is. Ez nem egyszer annak irritációjához, kiszáradásához, kipirosodásához vezet. Ezért érdemes felfüggesztened a kozmetikai kendő hosszú távú használatát, de legalábbis figyelned a bőr nedvességének pótlására az érzékeny területeken, mint például a szem környékén.

Messze a természetestől

Sajnos, ezek a kendők rengeteg olyan kémiai anyagot tartalmaznak, melyek nem tesznek jót sem nekünk, sem környezetünknek.

Alaposan tisztít? Háááát…

Próbáld ki a következőt: a tisztítókendővel való „arcmosás” után töröld át egy nedves vattapamaccsal az arcodat, és figyeld meg, mennyi szennyeződés maradt még a bőrödön. Ugye, hogy nem volt 100%-os a tisztítás? Ez pedig nem tesz jót hosszú távon a bőrnek, hiszen eltömődött pórusokhoz, és egy idő után kisebb, vagy nagyobb bőrhibákhoz vezethet.

+1 ok, ha ez nem volt még elég

Az sem utolsó szempont, hogy ezen kendők használatával rengeteg szemetet halmozunk fel, így környezetvédelmi szempontból sem a legjobb választás.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...