2024.05.16. 17:46:21 7290 256

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.

Narancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancs

A citrusfélék családjába tartozó narancs számtalan felhasználási módot kínál számunkra. Egyetlen narancs elfogyasztása fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin-szükségletét. Ez az antibakteriális hatású, immunerősítő tulajdonságokkal gazdagon ellátott déligyümölcs értékes antioxidánsokban is gazdag. Nem meglepő, hogy néhány keleti országban a szerencse szimbólumaként emlegetik. A főzéshez és sütéshez egyaránt alkalmas narancsból akár az alábbiakban lejegyzett narancskrémlevest is elkészítheted.

Ízletes, ünnepi hangulatot idéző narancskrémleves

A krémleves hozzávalói: 5 dl 100 százalékos narancslé, 1 nagyobb narancs, 1 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 3 evőkanál cukor, 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, késhegynyi őrölt fahéj és ugyanennyi mennyiségű szegfűszeg, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 csipet só.

A 2 dkg vajat a liszttel habzásig hevítsd fel, majd öntsd hozzá a 100 százalékos narancslevet. Állandó keverés mellett forrald fel. Hámozd meg a narancsot és metéld kockára. Ezeket az illatos és tetszetős narancskockákat oszd szét a levescsészékben. Térj vissza a vajas-narancsleveshez és szórd bele az előkészített fűszereket. Forrald további öt percig, ezt követően pedig szűrd át egy finom szűrőn. A szűrés után elegyítsd 2 dl vízzel és ismételten helyezd vissza a tűzhelyre, hogy kissé még forrjon. Kevés liszttel keverd simára a tejfölt, amit ízesíts a 3 evőkanál cukorral és keverd hozzá a forrásban lévő leveshez. Már csak egyet kell forralnod rajta, és szórhatod is bele az édes mazsolát, amivel mindössze egy percig kell főznöd a levet. Amikor ez megtörtént, helyezz rá egy fedőt és hagyd állni tíz percig. Rögtön ezután, melegen is elfogyasztható, azonban igény szerint, hűtve is remek megoldást kínál.

Tipp: a cukrot akár mézzel is helyettesítheted. Tálaláskor pedig narancskarikákat, friss mentalevelet és tejszínhabot is használhatsz. Jó étvágyat kívánunk az elfogyasztásához!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...