2019.01.21. 17:16:36 9958 327

Kongassunk vészharangot? A vízszennyezés nemcsak a növényekre lehet káros hatással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szennyezett vízben található káros anyagok - a legújabb kutatások szerint - mindamellett, hogy befolyásolják a növények növekedési ütemét, könnyedén átkerülnek a növényből az azt elfogyasztó állatok és emberek szervezetébe. Nyissuk ki a szemünk, és ne csak a vállunkat vonogassuk, mert ez a mi ügyünk is!

Esővíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esővíz

A környezetvédelem manapság igencsak felkapott téma, sokaknak a könyökükön jön már ki. De nem hunyhatunk szemet a körülöttünk zajló történések felett, amiknek mi is részesei vagyunk. A (tiszta) csepp a tengerben ez esetben sokat számít! Amennyiben lehetőséged van rá, használj környezetkímélő tisztítószereket az alábbi problémák féken tartására:

Fotoszintézis problémák

A szén-dioxid szénhidráttá történő átalakítása létfontosságú a növények számára. A szennyezett víz komoly zavarokat okozhat a vízi növények fotoszintézise során, ugyanis negatívan hat a vízben lévő gázok feloldására.

A talaj elsavasodása

A vízben lévő szennyeződések, legfőképp vegyi anyagok kioldják a talajban lévő tápanyagokat, amik aztán a mélyebb rétegekbe mosódnak. A talaj rövid időn belül savassá válhat. A kalcium és a magnézium különösen fontos szerepű a növényi növekedésben, további tápanyagok hiánya pedig a növények túlérzékenységét eredményezhetik.

A savas eső okozta károk csökkentésében úgy tudsz szerepet vállalni, hogy amikor lehet, nem használsz gépjárművet, vagy tömegközlekedésre váltasz. Ugyanis a savas csapadékot okozó vegyületek többnyire fosszilis tüzelőanyagokat égető erőművekből származnak, illetve a gépjárművek bocsájtják ki ezeket.

A savas eső kén- és salétromsav tartalma nemcsak a fák leveleit és kérgét, de a vízelnyelésben kulcsfontosságú gyökérszőröket is marja. A vizek szennyezettsége már az azt felszívó növényekben is sok kárt okoz, elgondolni is borzasztó, hogy ezek a vegyi anyagok milyen gondokat okozhatnak az élőlények esetében.

Forrás: hunker.com/12423700/the-effects-of-water-pollution-on-plant-growth

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?