2019.01.21. 17:16:36 10083 327

Kongassunk vészharangot? A vízszennyezés nemcsak a növényekre lehet káros hatással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szennyezett vízben található káros anyagok - a legújabb kutatások szerint - mindamellett, hogy befolyásolják a növények növekedési ütemét, könnyedén átkerülnek a növényből az azt elfogyasztó állatok és emberek szervezetébe. Nyissuk ki a szemünk, és ne csak a vállunkat vonogassuk, mert ez a mi ügyünk is!

Esővíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esővíz

A környezetvédelem manapság igencsak felkapott téma, sokaknak a könyökükön jön már ki. De nem hunyhatunk szemet a körülöttünk zajló történések felett, amiknek mi is részesei vagyunk. A (tiszta) csepp a tengerben ez esetben sokat számít! Amennyiben lehetőséged van rá, használj környezetkímélő tisztítószereket az alábbi problémák féken tartására:

Fotoszintézis problémák

A szén-dioxid szénhidráttá történő átalakítása létfontosságú a növények számára. A szennyezett víz komoly zavarokat okozhat a vízi növények fotoszintézise során, ugyanis negatívan hat a vízben lévő gázok feloldására.

A talaj elsavasodása

A vízben lévő szennyeződések, legfőképp vegyi anyagok kioldják a talajban lévő tápanyagokat, amik aztán a mélyebb rétegekbe mosódnak. A talaj rövid időn belül savassá válhat. A kalcium és a magnézium különösen fontos szerepű a növényi növekedésben, további tápanyagok hiánya pedig a növények túlérzékenységét eredményezhetik.

A savas eső okozta károk csökkentésében úgy tudsz szerepet vállalni, hogy amikor lehet, nem használsz gépjárművet, vagy tömegközlekedésre váltasz. Ugyanis a savas csapadékot okozó vegyületek többnyire fosszilis tüzelőanyagokat égető erőművekből származnak, illetve a gépjárművek bocsájtják ki ezeket.

A savas eső kén- és salétromsav tartalma nemcsak a fák leveleit és kérgét, de a vízelnyelésben kulcsfontosságú gyökérszőröket is marja. A vizek szennyezettsége már az azt felszívó növényekben is sok kárt okoz, elgondolni is borzasztó, hogy ezek a vegyi anyagok milyen gondokat okozhatnak az élőlények esetében.

Forrás: hunker.com/12423700/the-effects-of-water-pollution-on-plant-growth

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi köze van a szemed színének a személyiségedhez?

Arra a kérdésre, hogy mi a „legleleplezőbb” elem egy ember személyiségében, Natalie Engelbrecht pszichoterapeuta azt válaszolta, hogy: a szemszín. Mint kiderült, az egyik legfontosabb érzékszervünk színe nem csupán esztétikai értékkel bír, hanem néminemű betekintést enged az egyének „mikrokozmoszába” is. Megnézzük, milyen izgalmas sajátosságok derültek ki még látószervünk színe kapcsán.

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…