2024.04.10. 15:42:30 5335 217

Kiállításokkal, sétával és utcazenével nyitja az évadot a kismartoni Esterházy-kastély
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kiállítássokkal, utcazenével, a kulturális intézmények közös sétájával és koncertekkel nyílik meg a szezon vasárnap a kismartoni Esterházy-kastélyban.

Eisenstadt Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eisenstadt Fotó:123rf.hu

A Körséta. Barangolás a nyitott házak között elnevezésű fesztivál sétára invitálja vasárnap a látogatókat, a tartományi főváros, Kismarton kulturális intézményeinek, az Esterházy-kastély, a Kunstverein Eisenstadt, a Burgenland Tartomány Múzeum, az Architeckturraum Burgenland, és a Zsidómúzeum részvételével. Az intézmények megnyitókkal, performanszokkal, ebéddel és a város utcáin felvonuló rézfúvós zenészek koncertjével készülnek az eseményre.

A Maskaron Kávéházban táblajátékokkal, a kastélyban gyerektárlatvezetéssel indul a nap, majd zenés felvonulás kezdődik a Zsidó Múzeumtól indulva a Titus Vadon Trió jóvoltából. Az egyes állomásokon a Joseph Haydn Magánegyetem zenészei szórakoztatják a közönséget.

Délután a Hotel Galántha lobbyjában Csató József új installációját mutatják be, az Esterházy-kastély fehér-teremben az Átlépni a kereteket című kiállítás megnyitójára, a díszlépcsőházban Horváth Gideon Múzsák és metaforfózisok című tárlatának bemutatójára, a jegyirodában pedig Peter Sandbichler belsőépítészeti, A csendes krokodilok című installációjának bemutatójára várják a közönséget.

Ezt követően a Major shrimp zenekar lép fel a kastély belső udvarán, majd a Kunstverein Eisenstadt - Tovább építkezni - Az építészet mint folyamat című, a Bécsi Műszaki Egyetemmel együttműködésben létrehozott kiállítás megnyitóját tartják. A nap a Landesgalerie Burgenland Schubert koncertjével zárul.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...