2020.02.27. 17:53:48 12124 356

Készítsd el helyesen a teád és szakadj ki a mindennapokból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megkérdezhetnéd, hogy a hétköznapi teázáson mit lehet cifrázni. Mi pedig azt válaszolnánk, hogy a filter forró vízbe lógatásánál azért jóval többről van szó! A tealevél nem hiába számított sokáig luxuscikknek, elfogyasztásának adjuk meg mi is a módját. :)

Finom zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom zöld tea

Annál is inkább, mert az emberiség történetében a teázás leginkább hagyományokhoz kötött társasági esemény. Gondoljunk csak a japán teaszertartásokra vagy a brit teadélutánokra. A teakészítés ismerős folyamata képes nyugalmat kelteni bennünk, de ne megszokásból végezzük el!

1. Válasszuk ki a teát!

  • Egy csészényi zöld tea: A magas antioxidáns tartalmú zöld tea segít fokozni anyagcserénket, de magas koffeintartalma miatt ne igyunk túl sokat egyszerre belőle, különben túl élénkké válhatunk tőle.

  • Egy bögre fekete tea:
    Antioxidánsai lehetővé teszik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentését, egyes kutatások szerint nagymértékben csökkenti a mellrák kockázatát a fiatal nők körében. Szintén sok koffeint tartalmaz.

  • Pár korty fehér tea:
    Kevésbé népszerű, mint az előző kettő, habár a fehér tea hatásosabb a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen. Természetes fluoridtartalma védi a fogakat.
  • Élvezetes oolong tea:
    Előnyei közé tartozik, hogy segíthet megelőzni daganatos megbetegedéseket, többek között normalizálja a vércukorszintet és támogatja a bőr egészségét is.
  • Gyógynövényteák:
    Igazi tealevél helyett más növények leveleinek, virágjainak vagy gyümölcseinek forrázata is fogyasztható. Legszélesebb körben talán a következőket fogyasztják hasznos egészségügyi hatásaiknak köszönhetően: kamilla, echinacea, hibiszkusz és rooibos.

2. Készítsük elő a kellékeket!

Vízforraló, vízhőmérő, ha szálas teát választottál, akkor pedig szűrő vagy teatojás. Természetesen a teáskészletre is szükségünk lesz.

3. „Forralj” vizet!

Itt jön a csavar! Sokan mindegyik fajta teához forrásig melegítik a vizet, holott a különböző teafüvek különböző vízhőmérsékleten a legfinomabbak. A legjobb élvezeti érték eléréséhez áztassuk a teát olyan hőmérsékletű vízbe, amit a forgalmazó a csomagoláson ajánl.

4. Áztasd be a teafüvet!

1 teáskanálnyi szálas teához vagy 1 db teafilterhez általában 240 ml víz szükséges. Áztatni pedig szintén a tea fajtájának megfelelően kellene: Zöld és fehér tea 2-3 perc, fekete tea 3-5 perc, oolong tea 2-4 perc. A gyógyteákat áztathatjuk 6-7 percig is.

5. Ízesítsed, ha úgy ízlik!

A világ egyik fele cukorral (mézzel vagy juharsziruppal), míg a másik fele inkább tejjel issza a teát. Utóbbi azonban csak az oolong és a fekete teák ízéhez illik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.