2020.02.27. 17:53:48 12075 356

Készítsd el helyesen a teád és szakadj ki a mindennapokból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megkérdezhetnéd, hogy a hétköznapi teázáson mit lehet cifrázni. Mi pedig azt válaszolnánk, hogy a filter forró vízbe lógatásánál azért jóval többről van szó! A tealevél nem hiába számított sokáig luxuscikknek, elfogyasztásának adjuk meg mi is a módját. :)

Finom zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom zöld tea

Annál is inkább, mert az emberiség történetében a teázás leginkább hagyományokhoz kötött társasági esemény. Gondoljunk csak a japán teaszertartásokra vagy a brit teadélutánokra. A teakészítés ismerős folyamata képes nyugalmat kelteni bennünk, de ne megszokásból végezzük el!

1. Válasszuk ki a teát!

  • Egy csészényi zöld tea: A magas antioxidáns tartalmú zöld tea segít fokozni anyagcserénket, de magas koffeintartalma miatt ne igyunk túl sokat egyszerre belőle, különben túl élénkké válhatunk tőle.

  • Egy bögre fekete tea:
    Antioxidánsai lehetővé teszik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentését, egyes kutatások szerint nagymértékben csökkenti a mellrák kockázatát a fiatal nők körében. Szintén sok koffeint tartalmaz.

  • Pár korty fehér tea:
    Kevésbé népszerű, mint az előző kettő, habár a fehér tea hatásosabb a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen. Természetes fluoridtartalma védi a fogakat.
  • Élvezetes oolong tea:
    Előnyei közé tartozik, hogy segíthet megelőzni daganatos megbetegedéseket, többek között normalizálja a vércukorszintet és támogatja a bőr egészségét is.
  • Gyógynövényteák:
    Igazi tealevél helyett más növények leveleinek, virágjainak vagy gyümölcseinek forrázata is fogyasztható. Legszélesebb körben talán a következőket fogyasztják hasznos egészségügyi hatásaiknak köszönhetően: kamilla, echinacea, hibiszkusz és rooibos.

2. Készítsük elő a kellékeket!

Vízforraló, vízhőmérő, ha szálas teát választottál, akkor pedig szűrő vagy teatojás. Természetesen a teáskészletre is szükségünk lesz.

3. „Forralj” vizet!

Itt jön a csavar! Sokan mindegyik fajta teához forrásig melegítik a vizet, holott a különböző teafüvek különböző vízhőmérsékleten a legfinomabbak. A legjobb élvezeti érték eléréséhez áztassuk a teát olyan hőmérsékletű vízbe, amit a forgalmazó a csomagoláson ajánl.

4. Áztasd be a teafüvet!

1 teáskanálnyi szálas teához vagy 1 db teafilterhez általában 240 ml víz szükséges. Áztatni pedig szintén a tea fajtájának megfelelően kellene: Zöld és fehér tea 2-3 perc, fekete tea 3-5 perc, oolong tea 2-4 perc. A gyógyteákat áztathatjuk 6-7 percig is.

5. Ízesítsed, ha úgy ízlik!

A világ egyik fele cukorral (mézzel vagy juharsziruppal), míg a másik fele inkább tejjel issza a teát. Utóbbi azonban csak az oolong és a fekete teák ízéhez illik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...