2023.05.13. 10:51:44 6580 246

Késleltesd! – Hogy ne a zsíros hajról szóljanak a napok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha száraz, az sem jó, ha zsíros, az sem jó. Naná, hogy a hajunkról van szó! Míg előbbit a folyamatosan repkedő, egészségtelennek tűnő hajszálak miatt, addig utóbbit a fejünkre lapuló, „mintha 1000 éve mostam volna hajat” érzés miatt nem szeretjük.

Zsíros haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsíros haj

Szerencsére mindkettőre van megoldás! Mi most abban szeretnénk segíteni Nektek, hogy minél tovább élvezhessétek a frissen mosott haj érzését, anélkül, hogy bezsírosodnának a tincsek.

Kortyolgatás helyett!

A mentatea frissítő hatását a hajad is bírni fogja. Forrázz le néhány filtert, hagyd kihűlni, majd dörzsöld át vele a tincseid.

Lemondás nélkül nem megy!

Jóból is megárt a sok! Ha túl sokféle hajkencét használsz, azzal nem biztos, hogy minden esetben jót teszel a hajadnak. Zselé, hajlakk, wax, ilyen kence, olyan pakolás – biztos mindenre szükséged van? Meglehet, a túl sokféle termék használata okozza a túlzott vagy túl gyors zsírosodást. Hagyd el ezeket, és figyeld meg, hogyan reagálnak rá tincseid.

Mindig legyen kéznél!

Egy jól bevált szárazsampon csodákat tehet a hajaddal! Csak szórd rá a tincsekre, oszlasd el és néhány napig még nem kell gondolnod a hajmosásra! Ha ennek híján vagy, a babahintőpor is bőven megteszi!

A varázslatos ecet!

Bizony, zsíros haj esetén az ecet, egy kicsit pontosabban az almaecet a segítségedre lehet! Készíts belőle pakolást a következő módon és máris sokat tettél azért, hogy hajad kevésbé legyen zsíros.

Figyelj az étkezésre!

Habár jól esne néha egy kis chips és egyéb sós ropogtatnivaló, az ápolt haj nem szereti ezeket a finomságokat. Ahogy az alkohol és a cukor sem az egészséges sörény jó barátja. Kerüld ezeket az ételeket, alkoholos italokat, mert egészségeden, alakodon kívül a hajad is hálás lesz érte.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?