2019.01.19. 16:11:00 9154 263

Kerüld el a „kiszáradást”! – Pihe-puha ajkak 5 lépésben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így télvíz idején még inkább oda kell figyelnünk arcbőrünk, illetve kezünk bőrének puhaságára. A kinti hidegek miatti, illetve a fűtés okozta benti száraz levegő miatt hamarabb kiszárad a bőrünk egész testünkön. És ilyenkor nagyobb veszélynek vannak kitéve ajkaink is!

Szép száj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép száj

Bizony, ilyenkor aztán virágkorukat élik a különböző márkájú, ízű, színű ajakápolók! Szinte elképzelhetetlen nélkülük a tél! Vagy lehet élni az ő „társaságuk” nélkül is? Érdemes megpróbálni! Csupán erre az 5 apróságra kell odafigyelned, hogy ajkad idén jobban átvészeljék a fagyos hónapokat!

Folyadék!

Télen kicsit nehezebb figyelni, hogy meglegyen a napi folyadékbevitel, de mindenképpen érdemes! Nem csak tested, bőröd, hajad lesz érte hálás, hanem ajkaid is! Úgyhogy, egészségedre, guríts le egy pohár vizet, vagy finom gyógyteát!

Ha mégsem tudsz meglenni ajakápoló nélkül!

Ebben az esetben törekedj arra, hogy minél természetesebb összetevőkből, olajokból álljon össze az ajakbalzsamod! Ha ügyes vagy, akár készíthetsz Te magad is! Sőt, ha néha-néha mézet kensz rá, azzal teszel a legtöbbet a puha ajkakért!

Ha már méz…

Ha a fentiek közül az édes ápolást választod, akkor figyelj oda, hogy a méz az ajkaidon maradjon, és ne kerüljön be a szádba! Szóval, ne nyalogasd az ajakaid! De ha nem kerül rá méz, vagy egyéb ajakápoló, akkor is igyekezz kordában tartani a nyelved!:-) Ha az ajkaid folyamatosan nedvesek, úgy bizony a szabad levegőn gyorsan kifújhatja a szél, de a hideg levegő is kárt tehet benne!

Ezeket kerüld!

Ha lehet, kerüld a csípős, fűszeres, esetleg ecetes ételeket, amik kikezdhetik, irritálhatják ajkaid érzékeny bőrét!

Párologtass!

Ha az otthonod, vagy az iroda levegője túl száraz lenne, ne feledkezz meg a párásításról! Már remek kis edények léteznek, melyeket a fűtőtestre akaszthatsz, hogy így is optimalizáld a helyiség páratartalmát. De akár egy margarinos doboz is megteszi, vízzel az alján! Ha szeretnéd, akár pár csepp illóolajat is csöpögtethetsz a vízbe, így kellemes illat lengi majd be a teret!

És ha már megtörtént a baj, itt és itt találsz megoldást kiszáradt ajkaidra!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.