2024.04.08. 15:36:33 5659 223

Kerti bútorok, elő! – Készítsd fel a „kiülőket” a szezonra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre itt az igazi tavasz, amikor is jöhetnek a kerti piknikek, végre birtokba vehetjük a kertet, a teraszt, és a kerti bútoron ücsörögve szürcsölgethetjük a reggeli kávénkat. Ám előtte érdemes téli álomban megfáradt székek, bútorzat fizimiskáján javítani.

Kerti bútor | Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerti bútor | Fotó: 123rf.hu

Mert bizony az idő, vagy inkább az időjárási körülmények, a hol párás, hol száraz levegő, az eső, a szél rajtuk is nyomot hagy. Fakulnak, kopnak, és a bizony a moha, alga jócskán ronthat az állapotukon. Pláne, ha fából készült, természetes hatású bútorokról van szó, vagy éppen a kőből készült kerti dekoráció, a járda koszolódik be a hosszú tél alatt. Ugyan a természetesség gyönyörű lehet, azért a moha által átszínezett bútorzat nem tartozik éppen ebbe a kategóriába.

Lássuk, mit tehetünk ellene, akár természetes módszerekkel is!

  • Elő az ecettel! Dörgöld át a bútorokat ecettel átitatott ronggyal, hagyd hatni egy kicsit, majd tiszta vízzel öblítsd át!

  • Nyomás! Ha van rá lehetőséget, szerezz be, vagy bérelj egy magas nyomású mosót, mert biztosan nagy segítségedre lesz az alga, moha, egyéb szennyeződés eltávolításában.

  • Nem csak a sütid állagán javít! A szódabikarbóna remek csodaszer a házon belül, de megéri kipróbálni házon kívül is! Keverj 2 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízhez (ha többre van szükséges, arányosan növeld a mennyiséget), kend le a bútorokat és hagy egy éjszakát így állni őket. Másnap tiszta vízzel mosd át a székeket, asztalt és csak úgy csillognak és villognak majd.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...