2019.10.29. 15:08:03 6424 248

Képkeretezés mesterfokon - Mert még mindig az egyik legjobb ajándék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„A keret a színpad és a mű a színész.” Tim Blake szavait szem előtt tartva gyűjtsünk tippeket a méretarány, az üvegezés és maga a keretezés témaköreiben. Gondoltad volna, hogy a szakértők szerint fontosabb az, hogy a keret a benne rejlő képhez passzoljon tökéletesen, minthogy a helyiségben lévő lakberendezési tárgyakhoz igazodjon?

Képkeretek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Képkeretek

Ez pedig azért van így, mert a képek, festmények mobilis tárgyak, így bármikor átkerülhetnek máshová, ha a keret és a kép összhangban van, akkor mindenféle környezetben működni fog!

Egy szép festmény, egy jól sikerült fotó mindig szuper ajándék. Ha eltaláljuk a megajándékozott személy ízlését, illetve felidézünk ezzel egy szép emléket, akkor személyessé is tudjuk tenni ezt a fajta meglepetést. Születésnapra, vagy a közelgő ünnepekre is jó választás lehet, ha pedig megvan a kép, jöhet a keret - vagy akár keretek, ha manapság divatos kompozíciót szeretnénk létrehozni!

Mit miben lógassunk fel?

Bizonyos esetekben megengedhető, hogy egy kortárs mű antik keretbe kerüljön. Amennyiben régiesíteni szeretnénk a darab korát, kifejezetten jó választás az antikolt és aranyozott keret. Természetesen működhet ez fordítva is, amikor egy hagyományosabb festmény modern keretet igényel.

A. Fakeret:

A juhar, a bükk és a gyantás fából készült keretek önmagukban szépek, azonban a tölgy és a dió szabadon átfesthető.

B. Alumínium keret:

A vékony - általában fehér vagy fekete - keretek kicsit olcsóbbak a fakereteknél, és különösképpen a fotográfiáknak állnak jól. Nehezebb képeket is meg tudnak tartani.

C. MDF keretléc:

Amennyiben értékes művet szeretnénk keretezni ezt inkább ne válasszuk, mivel korlátozott élettartamúak és ráadásul az egyik formaldehid összetevő károsíthatja a festményt is.

Miért fontos az üveg minősége?

Az üveg az az elem, amelyikért a leginkább megéri kiadni egy kicsivel többet. A kiváló minőségű üvegek ugyanis kiküszöbölik a képeket szemlélőt zavaró visszatükröződéseket. A legjobb választás az úgynevezett múzeumüveg, amelyet UV-védelemmel is elláttak, továbbá ellenálló a karcolásokkal szemben.

De legfőképpen ne feledd, hogy a keret szélességének arányosnak kell lennie a műalkotással!

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/how-to-frame-a-picture

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...