2019.10.29. 15:08:03 6377 248

Képkeretezés mesterfokon - Mert még mindig az egyik legjobb ajándék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„A keret a színpad és a mű a színész.” Tim Blake szavait szem előtt tartva gyűjtsünk tippeket a méretarány, az üvegezés és maga a keretezés témaköreiben. Gondoltad volna, hogy a szakértők szerint fontosabb az, hogy a keret a benne rejlő képhez passzoljon tökéletesen, minthogy a helyiségben lévő lakberendezési tárgyakhoz igazodjon?

Képkeretek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Képkeretek

Ez pedig azért van így, mert a képek, festmények mobilis tárgyak, így bármikor átkerülhetnek máshová, ha a keret és a kép összhangban van, akkor mindenféle környezetben működni fog!

Egy szép festmény, egy jól sikerült fotó mindig szuper ajándék. Ha eltaláljuk a megajándékozott személy ízlését, illetve felidézünk ezzel egy szép emléket, akkor személyessé is tudjuk tenni ezt a fajta meglepetést. Születésnapra, vagy a közelgő ünnepekre is jó választás lehet, ha pedig megvan a kép, jöhet a keret - vagy akár keretek, ha manapság divatos kompozíciót szeretnénk létrehozni!

Mit miben lógassunk fel?

Bizonyos esetekben megengedhető, hogy egy kortárs mű antik keretbe kerüljön. Amennyiben régiesíteni szeretnénk a darab korát, kifejezetten jó választás az antikolt és aranyozott keret. Természetesen működhet ez fordítva is, amikor egy hagyományosabb festmény modern keretet igényel.

A. Fakeret:

A juhar, a bükk és a gyantás fából készült keretek önmagukban szépek, azonban a tölgy és a dió szabadon átfesthető.

B. Alumínium keret:

A vékony - általában fehér vagy fekete - keretek kicsit olcsóbbak a fakereteknél, és különösképpen a fotográfiáknak állnak jól. Nehezebb képeket is meg tudnak tartani.

C. MDF keretléc:

Amennyiben értékes művet szeretnénk keretezni ezt inkább ne válasszuk, mivel korlátozott élettartamúak és ráadásul az egyik formaldehid összetevő károsíthatja a festményt is.

Miért fontos az üveg minősége?

Az üveg az az elem, amelyikért a leginkább megéri kiadni egy kicsivel többet. A kiváló minőségű üvegek ugyanis kiküszöbölik a képeket szemlélőt zavaró visszatükröződéseket. A legjobb választás az úgynevezett múzeumüveg, amelyet UV-védelemmel is elláttak, továbbá ellenálló a karcolásokkal szemben.

De legfőképpen ne feledd, hogy a keret szélességének arányosnak kell lennie a műalkotással!

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/how-to-frame-a-picture

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.