2020.06.18. 17:14:05 10018 269

Képességfejlesztés játszva? Kísérletezzünk vízzel a kicsikkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Játszva tanulni a legnagyobb móka! Mikor máskor tegyük ezt nedves dolgokkal, mint a nyári szünetben? Az unatkozó gyerekeket egyszerű játékokkal fel lehet úgy rázni, hogy az általunk kitalált vidám tevékenységek a hasznukra is váljanak.

Kísérletek gyerekekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kísérletek gyerekekkel

Amellett, hogy együtt szórakozzunk csemetéinkkel, prevenciós és korrekciós céllal is történhet a házi képességfejlesztő játék.

Buborék-hegyek

Egy laposabb, téglalap alakú edénybe öntsünk vizet, és adjunk hozzá némi folyékony szappant. Ezután a gyerekek egy-egy szívószál segítségével óriási buborékhalmot tudnak fújni a vízbe. Mielőtt a játék elkezdődne, győződjünk meg róla, hogy minden gyerek képes a levegőt kifelé fújni a szívószálon keresztül, nehogy véletlenül a szájüregbe jusson a szappanos víz!

Ez a játék a beszédfejlesztésben (pl. hangképzés) lehet segítségünkre.

DIY „lávalámpa”

Kelleni fog egy mutatós üvegtartály, amit ¾ részig feltölthetünk sima csapvízzel. Egy pohárba készítsünk oda olajat és a gyerekek kedvenc színeiből válogassunk a folyékony ételszínezékek közül.

Az olajba csepegtessünk a színezékekből jó pár cseppet és kissé kavarjuk meg, majd ezt az egészet öntsük át a vízbe. Figyeljük meg a gyerekekkel, ahogy a megszínesített olajcseppek érdekes alakzatokat öltve elkülönülnek a víztől.

A jópofa kísérlet felkeltheti a gyerekek érdeklődését a tudományok iránt.

Mini ócenárium

Engedjetek fel egy átlátszó alacsonyabb falú ládát kézmeleg vízzel, és adjatok hozzá 2-3 cseppet (az előző kísérletből megmaradt) kék ételszínezékből. Tegyetek a kékké váló vízbe két marék jégkockát és tengeri állatfigurákat, amelyeket a kicsik kézzel vagy kis merítőhálókkal kihalászhatnak.

A különböző hőmérsékletű, formájú és anyagú dolgok tapintása, megfogása fejlesztik a kézügyességet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...