2016.04.18. 17:00:02 11548 371

Kencék a természetből - 5 csoda a szép bőrért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek van szükségre drága krémekre, amikor minden, ami a szép bőrhöz kell, megtalálható a természetben, és jó esetben ott csücsülnek a konyhánkban, vagy ha még nem, akkor nagyon könnyen beszerezhetőek. A hidratálás, a striák kezelése, sőt a ránctalanítás is megoldható természetes szerekkel.

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

1. Az avokádó

A vízhiányos bőr egyik legjobb barátja az avokádó, fogyaszd el, és használd külsőleg is. Készíts belőle például egy ilyen hidratáló maszkot:

Egy puha avokádót zúzz össze egy villával, adj hozzá egy kanálka mézet, pár csepp friss citromlevet és pár kanál natúr joghurtot. Keverd össze alaposan, vidd fel az arcodra, és pihenj így 20 percig, majd mosd le langyos vízzel.

2. Argánolaj

A hajvégek ápolására ideális! A töredezett hajnak biztosan búcsút mondhatsz, ha ezt használod. Nagyon kellemes az illata, és nem lesz zsíros, olajos hatású sem tőle a haj, csak fényes és egészséges. Csak a hajvégekre használd!

Ezenkívül ránctalanító hatással is bír, ami miatt kedvelt arcápoló összetevő az argánolaj.

3. Teafaolaj

Ez a csodás olaj antibakteriális hatásával hívta fel a figyelmet magára. Ideális lehet a pattanásos arcbőr kezelésére, hiszen még a gyulladásokkal is megbirkózik és megelőzésre is alkalmas. A teafaolajnak antifungális hatást is tulajdonítanak, így akár gombás bőrbetegségek kezelésére is jó lehet.

4. Gránátalma

Kívül, belül táplál a gránátalma. Edd meg, idd meg a belőle készült italt, használd nyugodtan a belőle készült szépségápolási termékeket. Főként a ráncaid lesznek hálásak érte. Fiatalító hatást tulajdonítanak neki magas antioxidáns tartalma miatt.

5. Méhpempő

A hirtelen fogyás és hízás, a várandósság, sőt, a tinédzserkorban a növekedés is nyomokat hagyhat a bőrön. Ezeket a csíkokat nevezzük striáknak (a köznyelvben terhességi csíkoknak). Ezek halványítására, megelőzésére és a bőr hidratálására, ápolására ideális a méhpempő, és a belőle készült kenceficék.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...