2021.12.11. 11:00:51 7567 268

Kellemetlen szagok - Mikor érdemes szakembert keresni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rengeteg megoldás létezik a zavaró testszag, a kellemetlen lehelet és egyéb, belőlünk áradó, nem túl kellemes illat megoldására, vagy inkább elfedésére. Rendszerint ezekkel igyekszünk is élni, megoldást nyújtanak a problémánkra. De előfordul, hogy egy jól megválasztott fogkrém, dezodor kevésnek bizonyul.

Testszag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testszag

Mert a kellemetlen szag nem szűnik meg, sőt! Ilyenkor érdemes megfontolni, hogy felkeressünk egy szakembert, aki megoldást találhat a problémánkra. Lássuk, melyek lehetnek ezek az esetek.

Amikor az édes illat nem jelent jót

A gyümölcsös, édes lehelet utalhat arra, hogy a vércukorszintünk nincs éppen rendben. Ha elhanyagoljuk a problémát, akár cukorbetegség is lehet a következménye. Úgyhogy érdemes mielőbb orvoshoz fordulnunk, ha ezt a jelenséget tapasztaljuk magunkon.

Még mindig a lehelet

Igen, méghozzá a reggeli. Ha az túl kellemetlen, az akár jele lehet annak, hogy éjszaka nem az orrunkon, hanem a szánkon vesszük a levegőt. Náthás időszakban ez természetes, ám egyéb esetben érdemes utánajárnunk, miért nem az orrunkat használjuk arra, hogy friss levegőt juttassunk a szervezetünkbe. Meglehet, valami akadálya van a levegő szabad bejutásának.

Amikor a „vége” is kellemetlen szagú

Normál esetben vizeletünk teljesen semleges szagú. Persze, vannak ételek, amik némi „illatot” kölcsönözhetnek neki, ilyen például a spárga. Ám ha nem ettél spárgát, és a pisi mégis furcsán illatozik, az utalhat valamilyen húgyúti fertőzésre is, úgyhogy érdemes utánamenni a dolognak. Ha itt is édes illatot tapasztalsz, az szintén jelenthet vércukorszint-problémát, illetve kezdődő diabéteszt.

Lehet, nem is a cipő az oka

Ha izzad a lábad, és még az illata sem éppen kellemes, érdemes cipőt, zoknit váltani, amiben kevésbé izzadsz majd. Ha ez sem oldotta meg a problémádat, akár gombás fertőzés is állhat a háttérben, amivel mindenképpen érdemes szakembert felkeresni.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...