2021.08.30. 15:17:20 9115 258

Kellemes teák és fűszerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan végére érünk a nyárnak, de nem kell búsulnunk, az időjárás még remélhetőleg sokáig megajándékoz bennünket egy kis napsütéssel. Azonban a reggelek, meg az esték tagadhatatlanul sokkal hűvösebbek, mint eddig. Hirtelen ért bennünket az időjárásváltozás, de azt gondolom, ehhez lassan már hozzá is szokhattunk. Évek óta meglepő és váratlan fordulatokat vesz az időjárás minden évszak változásával. Mindenesetre a hűvösebb órákra már előre készülhetünk. Finom aromás és fűszeres tea ötletekkel segítünk abban, hogy sokkal kellemesebben teljenek az őszi hónapok.

Teázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teázás

Először is érdemes megfontolnunk, hogy egy teát ízesítéssel, vagy anélkül iszunk. A modern kor szokása az, hogy a teát hagyományosan cukorral vagy mézzel, illetve kevés citrommal ízesítünk. Az angolok pedig még tejet is adnak hozzá, egy keveset, van, aki nálunk is így kedveli ezt a meleg italt. Vannak azonban különféle teavariációk, melyek egy kevés fűszerrel még jobban kiemelik az aromájukat, és kellemesen bizsergetik az ízlelőbimbóinkat. A gyümölcsízű teákat tovább variálhatjuk egy kevés fahéjjel, naranccsal és szegfűszeggel. Finom, melegen igazán érdekes aromákat kaphatunk az ilyen kísérletezésekkel.

Otthon egyszerűen készíthetsz te is például zöld teát: áztass egy teáskanál Gunpowder zöld teát és néhány friss vagy szárított mentaágat. 2 percig tartsd a vízben a teát, majd szűrd le. Nyáron hidegen, ősszel- télen pedig forrón a legfinomabb.

Kaphatók továbbá kész chai keverékek is. Ha mégis magad kísérleteznél vele, akkor főzz fel egy evőkanál fekete tealevelet különböző téli fűszerekkel és cukorral, víz és tej keverékében. Forrás után húzd le a tűzről. Ezután lefedve áztasd még 5-10 percig, ez ízléstől függ, ahogy szereted. Eredeti recept szerint 1/3 tej és 2/3 víz arányában főzik fel a teát.

A gyermeked imádni fogja, ha egy kancsóban vagy teáskannában együtt készítetek csipkebogyó vagy hibiszkuszteát vagy akár a kettő keverékét. Áztassatok bele szárított almaszirmokat is. Ha még almásabban szeretitek, egy deci szűrt almalevet öntsetek hozzá. Így biztos, hogy jobban hasonlít az íze az eredeti török teához, és minden gyerek szeretni fogja.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...